Sunday, 11 March 2012

Bersama Keluarga ^^


 Assalamualaikum and hye ^^ 
Ama nak story nie .. Semalam ama and family pergi keluar makan since dah lama sangat tak keluar satu family kan ?? Yela , selama nenek ama ada , mana pergi mana mana .. kalau dia boleh jalan tak pe la lagi , tapi dia memang tak boleh berjalan dah .. ok ok .. *jangan terpesong daripada cerita ama* hehehe .. 
sebenarnya ama    tak nak pergi sebab ama nak tengok TV malam tu .. cerita ama (Running Man) start pukul 11.20PM , tapi tu lah , ibu and naah suruh ama ppergi gak sebab dengar kata along nak belanja .. Ok , ama pergi pun sebab nak jaga hati mertua along , besan parents ama .. kang kecik hati plak , kan ??? hahahhaha ..

Lepas solat isyak , kitaorang gerak pergi sentul , sebab along duduk kat situ .. perjalanan kami mengambil masa selama 30 ke 45 minit sebab abah pun bawak 100 ke 120km/j ^^ akhirnya kitaorang sampai , then kitaorang fikir makan kat kuala selangor ke apa , last last kedai depan flat dia .. ceh ! *kidding* 
time sampai tu , penuh ! ramai sangat ! ama tak suka tempat penuh orang , rimas and membuatkan ama cepat panas.. tak tau kenapa ? hahahha .. kitaorang pun duduk .. mula mula tempah 2 meja je , last last tak muat sebab ramai sangat ! mana tak nya , ama and family dah 7 orang , along punya family dah 6 orang .. dah tu meja dia pun bukannya besar sangat ! hahahha .. *jahatnya mulut* 

since tunggu makanan yang along order , ama main mesej dulu .. tiba tiba ...... lagu KPOP keluar ! ahahahha ... lagu lagunya ialah lagu lagu 2NE1 and 4MINUTE ^^ hahhaha , tak de lagu SUPER JUNIOR pun takpe , janji KPOP ^^ time tu , anak anak sedara ama dah buat perangai .. Aqil nak main lori adik ammar , along plak bawak keluar galaxy tab , kononnya nak bukak upin ipin or boboiboy sebab aiman and nana dah buat perangai .. baru je bukak , nana kata nk main game .. along marah , dah menangis si nana tu .. makanan pun sampai , budak budak makan chicken chop , kitaorang makan nasi .. time makan tu tak de apa apa yang berlaku la sebab sume perut dah bergema an ?? hhahaha .. 

lepas makan tu ama baru ingat nak snap gambar ,
dah tu , time tu jugak la memory full ! ceh !
sabar je la .. 
kitaorang habis dinner dekat pukul 11.00PM .. Dalam hati , "ish ! cepat la sikit ." hahhaha .. lepas tu , ama and family pergi tengok alang kat shah alam , sebab minggu ni dia tak balik .. 
sebab esok(12/3) dia exam ^^ sampai kat sana pun dah nak pukul 12.00AM sebab jam ! arhhh !!!! cerita aku !!! hhahahaha .. 
pergi hantar makan je kot ... 12.20AM gerak balik .. sampai rumah pukul 12.45AM ... apa lagi , ama cepat cepat masuk rumah , bukak tv , naik atas and tukar baju , turun bawah balik bukak laptop ^^ tengok la RUNNING MAN .. hohoho .. cerita tu habis pukul 5AM la jugak , dan ama tido pukul 5.10AM ! tak pernah tido selambat tu ^^ hhahahah ... last last sekarang ni ama mengantuk !




No comments:

Post a Comment