Thursday, 29 March 2012

Kasih Sayang Seorang Ayah/Abah/Bapa/Daddy/Papi



 Assalamualaikum & Hye ^^
mesti korang fikir , 'kali ni ama nak mengarut apa pulak..' kan ??? hahhha ... gurau saja .. 
ama ambil kesempatan yang ada ni nak story sikit pasal KaSiH SaYaNg SeOrAnG AbAh TeRhAdAp 5 OrAnG AnAkNyA.. hehhehe .. cerita ni akan bermula ....................
Bila Ama tengok abah tak sihat , ama rasa cam tak sedap hati je .. cam sunyi rumah ni .. sebabnya selama ni ama selalu gaduh dengan abah ^^ hahahha .. disebabkan dia cuti sakit , ama pun kene lah jaga dia .. selama 18 tahun nie , dah macam macam abah bagi kat ama ... dari kecik , sampai la dah besar plus chubby ni ... ahahha .. macam macam abah beli , baik baju , seluar , bayar yuran sekolah , beli beg baru setiap tahun , beli pensil case , setiap minggu belikan ama choclate cadburry dan macam macam lagi ^^ dah banyak sangat abah bagi kat ama dan adik beradik yang lain walaupun itu merupakan tanggungjawabnya sebagai seorang ABAH .. kan ?? tapi , kita sebagai ANAK mahupun ANAK KANDUNG ataupun ANAK ANGKAT , kita kenalah balas balik jasa IBUBAPA tu .. ish .. *tetiba menangis plak* yela , banyak sangat dosa yang ama dah buat kat parents nie .. huhuhuuh .. nak mintak maaf , segan :( ama minta maaf dalam doa je :(  

jadi , kita sebagai anak ni , kene cepat cepat minta maaf , mana la tau , ALLAH SWT dah tarik NYAWA kita .. time tu pulak , kita tak sempat nak minta maaf dekat parents kita :( kan dah seksa azabnya :( huhuhuhhu .. so , mulakan dari sekarang ! hehehe .. 

No comments:

Post a Comment