Monday, 5 March 2012

KEPERITAN , KESEDIHAN YANG AKU LALUI ^^



Assalamualaikum dam Salam Sejahtera ..
Lamanya ama tak update blog nie .. Dah berhabuk !!
ceh ! temberang je ~~ sebenarnya nie blog baru , blog yang dulu , 

sukadukapunyacerita.blogspot.com tu tak boleh buka .. (T____T)
Ama tak tau la kenapa , tapi tak pe la .. ama just copy apa yang patut and ama akan cuba blogwalking orang punya and belajar cantikkan blog ^^ hehehehe ...


bukan cerita blog yang ama nak story , tapi ama nak story pasal ama ... sejak dua menjak tiga menjak nie , ama sedih sangat sebab dia suka tuduh ama itu ini :( ama tak tau la , bagi ama , ama seorang yang setia dalam sesuatu perhubungan , tapi dia selalu uji ama ... dia pon selalu paksa ama ikut kehendak dia ! bagi ama , dia sapa nak paksa paksa ama !  dia bukannya SUAMI ama ! dia hanya seseorang yang digelar BOYFRIENDjadi , hanya disebabkan perkara tu , dia merajuk dengan ama .. jadi , ama pon block nombor dia .. biar la kawan dia nak cakap apa , tapi mungkin tu yang terbaik .. 


sehari lepas tu , ama terasa kehilangan .. ama rindukan dia .. ama pun try la mesej and 
call , tapi.......dia tak balas pun ... seminggu la jugak ama tunggu dia ..ama rindukan dia sangat sangat !tapi , semalam(4/3/12) dia buat perangai lagi .. bukannya apa , semalam abang ama and keluarga bini dia datang rumah .. so pagi pagi tu ama da kena uruskan nenek siap siap , mean ama memang tak mesej sesapa langsung .. ama just dengar lagu je ... petang tu , diaorang dah sampai rumah .. ama kene tolong ibu masak , sebab ama kakak .. jadi , phone ama tinggal kat dalam bilik , pada masa yang sama , dia call .. ama pun naik la atas jap , konon nak rehat kejap , ama cakap sorilah , saya busy sikit .. lepas tu , dia marah marah .. dia kata ama tak sayang dia la , itu la ... time tu ama da mula nangis .. abang and kakak ama tanya kenapa ..??? ama diam je la ...


15 minit kemudian , dia bagi voicemail .. ama pon naik lah atas sebab nak dengar voicemail yang dia hantar tu .. dia cakap yang ama tak sayang kan dia la , sanggup tinggalkan dia sesorang .. well hello ??? ama banyak keje nak kena buat , dia tak keje , boleh la cakap ! ama stay kat rumah pon kene buat keje ...nak dekat petang baru dapat rehatkan badan ... ama pun mesej la , ama cakap , awk jangan pentingkan diri sendiri boleh tak ??? sabar la kejap , nanti nati saya layan la awak .. dia tak puas hati , dia kata awak tak sayangkan saya ! sebab tu awak tak nak layan saya .. hello ??? kalau ama tak sayang kan dia , dah lama dah ama maki hamun dia ! tapi tu la , ama sabar je .. dah lama sangat ama sabar dengan dia .. ama selalu beralah dengan dia , ama dah bagi banyak peluang kat dia untuk berubah .. tapi dia tak manfaatkan betul betul.. jadi , tepat pukul 7.30pm , dengan secara rasminya ama dah tak da apa apa hubungan dengan dia sebab ama dah tak tahan sangat dengan perangai and sikap dia tu ! ama dah tawar hati dengan dia , dia selalu nak salahkan ama... ama pun abaikan segala mesej dia dan call dia .. last last dia cakap , oke , salah saya ... saya mintak maaf .. saya taknak kehilangan awak ... tolong la ! dia fikir dengan cakap dia tu , ama boleh bukak balik pintu hati ni kat dia ??? dia silap ! kalau ama dah cakap TAK , TAK la jawapannya ... bagi ama , if orang tu betul betul nak kan kita , dia takkan buat kita sedih ... kan kan ???


hari ni (5/3/12) , ama rasa tenang sangat .. ama rasa perkara semalam biarkan ia pergi buat selamanya .. bagi ama , biar la ama fikir yang dia tak pernah wujud ... KUMBANG BUKAN SEEKOR ... masih banyak lagi KUMBANG kat luar sana ^^



2 comments:

  1. panjangnye..hahahh..bc separoh je :P tu la..klu awl2 ko kongsi bende ni awl2 x de la ko merane sorg2..

    ReplyDelete