Friday, 9 March 2012

PELBAGAI RAGAMKU


 Assalamualaikum and hye ^^ 

Hari ni merupakan hari terakhir ama jaga nenek ama .. 
Almost 1 month and a half ama jaga dia , ni dah masuk kali ke 2 since dia datang akhir tahun lepas ^^ jujur ar , ama penat gila ! even dapat online pon , tapi keje at rumah ni banyak sangat ! 
tak pernahnya nak habis keje keje yang ama buat ^^ such as , 
kemas rumah , bagi mandi nenek , bagi dia makan , kene masak , 
sapu sampah , basuh kain , blablablablabla ^^ banyak kan ?? hahahaha , keje keje tu tak pernahnya abis melainkan seseorang itu menemui ajalnya .. innalillahiwainnailaihirojiun ... 

oh ye , next week(16/3) ama ada test moto .. jujur ar , ama tak takut sangat sebab dah biasa bawak moto .. cuma tak hafal step je .. pakai topi keledar , betulkan kedua dua cermin sisi , pastu cek lampu depan and belakang , lagi ??? hahahah , ama tak berapa ingat sangat ^^ tak sabar nak dapat lesen moto .. 

then  , next week lagi satu(23/3) ama test kete .. hah ! yang ni ama takut ! sebabnya ama belajar bawak pun tak lama , sekejap je .. sebab ada 2 ke 3 orang yang gunakan pakcik tu untuk ajar bawak kereta .. dan yang penting , saya paling muda ! agagagag .. yang lain sumanya umur 25+ , 30+ , 40+ ... suma baya baya macam kakak , makcik and mak sendiri ^^ kekadang bila tengok gelagat diaorang try bawak kereta , kelakar ! pakcik tu kata ama yang paling ok la , tapi yang kene marah banyak pun ama ! ama dah la tak boleh bila orang marah marah or tengking tengking ... bukannya lemah semangat , tapi tau tau je nanti air mata ni mengalir .. Hati kecil orang kata , mudah terasa ^^ tapi tu la , Nobody Perfect ! kan ?? hahaha ..





No comments:

Post a Comment