Friday, 23 March 2012

Pengalaman I

 Asssalamualaikum & Hye ^^
korang nak tau tak apa yang dah jadi kat ama hari ni ??? hahhha .. kan ama ada bagitau yang ama ada test kete hari ni (23/3) kan ?? jadi pagi tadi , pukul 5.15AM ama dah bangun .. bukannya sebab bersemangat ke apa , tapi ama takut sampai tak boleh tido :( huhuhu .. ama takut sampai tak sarapan langsung ! so , pergi sana dengan perut yang kosong ! kroookkkk ! krookk ! asyik bunyi je perut ni ^^ hahahah ... oke , ama diletakkan dalam
sesi 1 , tapi giliran ke 61 daripada 100++ orang(sesi 1 sampai sesi 3)  .. so , korang rasa ?? lama ke ?? tepat pukul 9.01AM , pegawai jpj dah mula panggil calon calon ... *amboi , dah macam nak pergi ambik exam SPM la plak* tepat pukul 9.20AM , pegawai jpj dah start umumkan nombor seterusnya , iaitu 61 sampai 75(sesi pertama) .. ama pun pergilah ... dan dia cakap 'adik , pergi buat jalan raya dulu ye ??' ohh tidakkkk ! ama dah gabra ! dah berpeluh peluh ! tepat jam 9.35AM , calon calon yang buat test on the road dah sampai ! so , bermula dengan ama sampai nombor 75 kena buat on the road .. ok ! ama pun berjalan dan menuju ke kereta tersebut .. masuk , ucap selamat pagi ataupun assalamualaikum ataupun salam sejahtera .. lepas tu , ama pun buatlah apa yang pakya ajar selama ni ... pegawai jpj tu cakap ' ok adik .. boleh jalan ' ama pun bawak la kereta tu dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim ... dah bawak , oke ! lepas .... bila nak turun ke bawah kene lah buat persiapan , kan ?? toleh kiri , baru turun dan tukar gear .. bila nak masuk simpang(jalan A atau B) , kena lah free kan gear , angkat handbreak .. ama pun buat macam selalu ... mula mula tu kereta tu dah nak mati , tapi ama cepat cepat free kan gear balik .. fuhhh ! selamat ! kalau tak , dah tentu GAGAL ! bawak punya bawak punya bawak , pegawai tu cakap 'dik , tekan lgi minyak tu .. tekan je .. laju sikit bawak nya ' .. 
ama dah blur ! yela , papan tu tunjuk 60KM/J , dia suruh ama tekan , ama punya tekan lah pedal minyak tu .. dah nak cecah 100KM/J ! ama perlahankan balik .. pas tu dia kata tak pe , bawak je .. ama pun cakap la ' maaf , tapi papan tu cakap 60KM/J .. ' dia kata 'takpelah dik , bawak je .. adik dah upa ke saya sapa ?? saya kan pegawai jpj ?' dia dah cakap macam tu .. ama pun bawak la ... sambungan : KLIK DI SINI :)



No comments:

Post a Comment