Saturday, 28 April 2012

Segmen : Header For Blogger

 Assalamualaikum & Hye ^^ 

Nak join , just Klik Banner Ni :)

Minta Perhatiannnn ! 

- Segmen akan dibatalkan jika penyertaan tidak melebihi 20 orang 
- Tamat Pada Minggu Hadapan - 4 Mei 2012 -
- 20 Orang Blogger bertuah akan menerima header dari hanis !
- 10 Orang akan menerima Blogger kad drpd hanis 
- hanis akan review 5 Blog !
- Senarai peserta akan diupdate sehari selepas tamat .
- Pemenang diumukan pada 6 Mei 2012




SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK

 Assalamualaikum & Hye ^^ 

Nak Join ?? Just Klik Banner Ni :)
ULASAN : hhahaha .. Ama join segmen ni sebab nak kenal dengan ramai lagi blogger kat luar sana yang ama tak tau .. ahhahaha .. kesiankan ? korang follow ama dulu , nanti ama follow korang balik :) oke ??

Nak Tag orang nie :)

SEGMEN AYU :'AKU ADA BLOG'

 Assalamualaikum & Hye ^^ 


Bilangan Follower Sekarang : 106
Bilangan Follower Yang Diimpikan : 200 :) harap harap la :)

salam perkenalan dari ama :)

Segmen : PENCARIAN BLOGGER SELURUH DUNIA!!

 Assalamualaikum & Hye ^^ 

Nak Join , Klik Banner Ni :)

Baru ama perasan , rupa rupanya dah lama ama tak join SEGMEN , kan kan ??? ahahhaha ... jadi , ama sempat makan tengah hari semasa ber-BW dan ama terfikir , apasalahnya aku join Segmen di atas ? kan ?? apa lagi ~!!!! jom !!!

Nama Blog : aMaLiNa DiARy ^^
Blog Url : http://nuramalinastoryforever.blogspot.com/
Tarikh tutup malam ini (28/4) , tepat jam 12 tengah malam :)

*salam perkenalan dari Amalina*

Wednesday, 25 April 2012

Sejarah Tercipta II !

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
korang sebelum baca entry ni , korang kena baca yang INI dulu .. hhehehehe .. dah baca ? jom sambung !

bila dah sampai tempat asal , kitaorang berlima pun bersembang ..  then kitaorang dengar KPOP fans dah menjerit jerit , kitaorang yang kat belakang ni dah tak puas hati , so ama and az mintak izin nak pergi tengok ada apa kat tempat event tu .. ohh tidakkk ~! rupa rupanya KPOP MV dipasang non-stop ! lagu baru baru , such as Shinee , CN Blue , 4 Minute , Jay Park , Shinhwa and lain lain .. pas tu ada someone kata nak interview kitaorang .. yang lain suma excited ! ama fikirkan 2 or 3 orang , tapi lima lima dia nak interview :) terbaik ! hahhaha ... tak silap , nama dia Jess or Xuan (?) ntah la .. hhahaha .. mula mula dia tanya 'you all sampai pukul berapa ?' kitaorang pun cakap la around 11AM .. then dia pelik 'kenapa you all tak sampai depan lagi?' entah ? then , dia tanya nama , umur , kumpulan mana yang kitaorang suka and sapa yang kitaorang suka .. hahhahah .. dah abis sume tu , dia mintak izin nak tangkap gambar , kitaorang pun on je la .. hahahaha .. dua gambar je .. so , lepas tu dia blah ^^ hhehehe .. then dalam 10 minit menunggu , kitaorang dah sampai kat depan .. tunggu lagi .. after 5 to 10 minit , kitaorang dah sampai kat tempat yang sepatutnya ! then tetiba 'aah..aah.. hana dul set' arghhhhh ! EunHae song : Oppa Oppa !  mula mula video asli yang keluar , then video yang dibuat oleh Shindong pulak keluar .. diaorang buat fanchant ! saya terharu sangat sangat ~! *jangan jeles* hahahha .. yela , kata ELF sejati :) *kalau az baca ni mesti dia bising!* kekeke ... then , ama , az and zana beli 5 buah buku epop chinese untuk dapatkan kupon sebabnya epop malay takde kupon :'(  hahha .. tapi takpe .. coz kitaorang happy sangat ! sebabnya kitaorang dapat macam macam ! hahahaha .. then , ama and az lepak kat KFC .. kitaorang lunch kat situ je .. kekeke .. kesiankan ?? lepas tu sambung balik kat event tu , sebabnya ada persembahan dari Ruffneckz .. diaorang persembahkan 2NE1 and Big Bang Cover dance and SJ dancer Cover .. *klik je* hahahha .. around pukul 3.50PM , kitaorang pegi Times Square .. lepak kat kedai KPOP , sampai lupa nak beli perfume Kyuhyun sebab ramai sangat ! hahhaha .. jadi ama beli keychain kecik satu then terus lepak kat MC.D .. so , ama and az bersembang jew ! hahhaa .. sampai la dekat pukul 6PM :) then kitaorang balik ke rumah ~!!! hahha .. TAMAT .. 
i'm really happy ~! thanxx to my lovely friend :)
az , ama sayanggggg kau ~!
*eeuuuuw ! nak termuntah doe*
hahhahaha ..

Tuesday, 24 April 2012

Bila aku tengah bosan #2


 Assalamualaikum & Hye ^^ 
the thing that i do is .........




Sejarah Tercipta I !

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
Act ama nak story apa yang berlaku hari ahad(22/4).. Sejarah telah tercipta buat 
pertama kalinya , sebab ama dapat pergi event berkenaan KPOP ! terharunya !!! 
kekekekekek .. mula mula tu cam tak percaya yang ama dapat pergi dengan my lovely 
friend , tapi ... parents ama bagi pergi sebelum ama sambung study ! excited gilaaa ! 
hahahah .. sampai malam sebelum keesokkan harinya(22/4) , ama tak leyh tido ! 
kekekeke .. takdela .. ama sakit perut ~!!!! hahahah .. sume percaya yang ama excited la tu ! kekekeke .. meyh sini ama nak story ...
Tepat jam 11AM ama and az sampai kat Sungei Wang , so kitaorang bergegas ke event tu .. disebabkan ama first time pegi situ , so ama ikut je la az pegi mana .. tapi ama melilau la jugak .. so kitaorang pun sampai .. ama and az pelik , 'asal semuanya beratur ?' so , az suruh ama tanya .. ama cakap kat dia 'asal kau tak tanya ?' dia cakap 'kau nya bi ok dari aku' .. oke fine ~! ama pun pegi tanya .. ama tanya 'kenapa you all beratur' , diaorang pun cakap , 'bila sampai tengok sume orang beratur , so kitaorang pun beratur sama' takpelah , kitaorang pun beratur .. lepas tu az pergi ke depan sebab nak tanya kenapa beratur , so dia nampak perempuan melayu yang sama macam kitaorang .. dia ajak kitaorang join dia , so kitaorang ke depan sikit je ~ heheheh .. mula mula kitaorang bahasakan diri dia AKAK , tapi tak sangka yang dia SAMA umur dengan kitaorang ! so kitaorang pun berkenalan , nama dia syazana .. so , around 12PM kitaorang kene tukar barisan ! elok elok kitaorang duduk dalam aircond , kitaorang di'halau' ke luar bangunan ! perhhhh ! sabor je la ~! tapi takpelah , ama , az , syazana , jannah(kwn zana) and sapa tah lagi sorang (?) , kawan jannah bersembang pasal KPOP ... Epop event ni merupakan event Kpop pertama yang ama and zana pergi and we are excited ! hahahah .. bila turn kitaorang masuk dalam , az ajak ama pergi kedai FaceShop yang ada KHJ tu .. dia beli apa tah ? ama pun tak tau .. dari FaceShop , gerak ke EtudeHouse , kedai yang ada Shinee .. then , az adew nampak lipbam yang Shinee promote tu , cantik .. Harga pun ... terbaikkkk ! hahahahah ... bila korang dah habis pakai lipbam tu , nanti ada signature dia ^^ tapi ama tak beli la .. ama tak berapa berkenan sangat ! ehehhehe .. so , ama and az pun balik ke tempat asal ....... 
bersambung ==> SINI(akan bersambung nanti)

mula mula az nak pilih taemin(baju hijau) punya ,
tapi lepas akak yang keje kat situ cakap  

' bila adik dah abis guna , nanti ada signature dia'
aduhhh ! dia terus tukar ambik jonghyun(baju oren) punya ^^ 


Saturday, 21 April 2012

Bila aku tengah bosan #1

Assalamualaikum & hye ^^
aqil and nabila. Jujur , ama bosan . So? Bubye ^^

Tak sabarnya !

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
lamanya ama tak update blog ^^ heheheh .. bukannya apa , abang ama pinjam laptop ama .. time tu lah ama demam dan sebagainya .. meh sini ,,, ama nak story sikit ~! yeay ~!!!! hahahha .. ama tak sabar nak keluar esok !!! hehehehehhe .. tak sabar nak gi dating berdua dengan Azriena .. hahahhaha .. susahnya ama nak dapat permission dari parents ama , tau tak ?? hhuhuhu .. if ama dapat pergi , ama lega ~!!! hahahaha .. sebab selama ni mana ama pernah pergi mana mana event .. korang nak tau ama nak pergi mana esok ???? hahaha .. teenagers or Kpop fans , korang pernah maca buku EPOP tak ?? baik Epop Malay or Epop Chinese ??




Jom Serbu epop THE 1ST FAN MEETING
Gelombang KPOP Melanda! Masuk Percuma! Hanya Untuk efanz! Pelbagai aktiviti dan hadiah menarik menanti anda! Antaranya : 

  • Pemberian kupon & menang produk idol!
  • Poster besar,sticker,postcard idol untuk dibawa balik!
  • Exclusive chop getah berukiran wajah idol ! (Cassiopeia, V.I.P, ELF, Sone, B2UTY, Shawol, Hottest~ Let's shout!)
  • Pemakaian Hanbuk & sesi pengambilan foto polaroid! 
  • Pengambilan foto bersama maskot'Rilakkuma'!
  • FREE! Nikmatilah minuman percuma dari Blackball! 
  • Penayangan MV KPOP non-stop! 
  • Produk Etude House bernilai RM30 dihadiahkan! 
  • Shin Ramyun, Banana Milk free dihadiahkan!
  • FREE! Nikmatilah Shin Ramyun yang lazat! 
  • DVD filem Korea (edaran PMP Entertainment) untuk dimenangi!
  • Exclusive video Interview dari Super Junior!!! Khas untuk elf Malaysia!
  • Persembahan menarik dari Ruffneckz!
  • Free postcard untuk menulis message kepada idol! epop akan tolong kirimkan ke korea secara percuma!!
  • KPOP wall yang memaparkan photo exclusive KPOP Star dari epop! 1st in Malaysia! 
Tarikh: 22 April 2012 (Ahad)Masa: 11 pagi-8 malamTempat: KL Sungei Wang Plaza concourse
so ?? dah fikir ?? jom pergi ~!!!!! hihihihi... jok kita kasi gegar Sungei Wang Plaza ~!!!!!! hehhehe .. love KPOP ^^

Monday, 16 April 2012

Terima Kasih Blogger ^^

 Assalamualaikum & Hye ^^ 

syukur alhamdulillah , blog aku dah genap 100 followers ! thanxx pada mereka yang sudi follow blog ama yang tak seberapa cantik dan padat nie ^^ heheheheh .. 

Segmen: saya bangga menjadi blogger

 Assalamualaikum & hye ^^ 


Saya Blogger Dari Selangor ^^

Jom join!!! Tamat 23 Apr 2012



Sunday, 15 April 2012

On The Way ke rumah lagi satu ^^

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
akhirnya , ama dapat update blog hari ni bab baru lepas bagi anak buah ama tido .. hehhehe .. so , ama nak citer ni ... hehhehe .. ama dah lama tak pergi ke Lenggeng at Negeri Sembilan tu .. boleh kiralah ama baru pergi berapa kali .. ehhehe ... hari ni , masuk 10 kali ama baru pergi .. the most yang selalu sangat pergi sana dah tentulah my parents and my anak buah ^^ ama tak berapa sangat .. baikkan ??? kekkek . ohh ye , perjalanan dari Bandar Damai Perdana ke Lenggeng mengambil masa dalam 45 minit .. *taktau lah kalau korang or parents korang yang bawak* hihiihih ^^ so , sepanjang perjalan tu , my father bukak lagi Wali Band , so ama and anak buah ama nyanyi le .. hehhehe ^^ macam macam perangai budak budak tu .. boleh migrain ama di buatnya ! hehehe .. oke , around pukul 9.00AM lebih lebih baru sampai Lenggeng .. so , ama and parents tukar baju and mulakan operasi ! hehhehe .. for the first time , ama cabut pokok ubi ! hahahha .. kelakar tol ! penat gila ! kekekeke .. sampai ama surrender awal awal bab sakit pinggang ^^ *alasan semata mata* tepat jam 10.30AM ke atas , kitaorang pun beradu buat seketika .. bab dah penat sangat kan ?? hahhaha .. dalam pukul 11.00AM kitaorang bersiap nak balik bab aiman buat perangai ... tak pepasal ama pun kena marah ! perhhh ! abah ada cakap masa otw nak pegi lenggeng tadi .. dia cakap 'na , balik nanti ang belajar bawak kerete .' Omo ! korang tau kereta apa ?? Accord ! bukan nak berlagak ke apa , just nak bagitau ni , ama tak pernah sentuh kereta yang panjang ? besar ? ama dah la rendah sikit ! so , saya takuuutttt ! hahahha *poyonya!* jadi , lepas dari pekan broga abah stop tepi jalan , and mula lah kisahnya ...... ama bawak kereta tu dalam keadaan yang tak berapa selesa .. kereta tu besar , selama ni belajar just bawak kereta kancil(manual) , viva(masa test) and kereta ibu(jazz) .. tu je .. alih alih wa dapat accord ! memang blank pale otak aku ! kekkeke .. apa apa pun , terbaikkkk !






Saturday, 14 April 2012

Selamat Hari Jadi Sayang ..

 Assalamualaikum & hye ^^ 
ama nak sory sikit ni , around pukul 6.30PM kitaorang satu family 
sambut birhtday ammar , walaupun birthday dia dah lepas ^^ heheheh .. 
baik kan ? kekek .. tapi tu la , ama sempat tagkap 2 gambar je .. tu pun 
masa nak nyanyi lagu ^^ hehehhe .. 
Kecik kecik dah pandai
pose depan kamera ..

Ammar : berbaju putih ^^
Genap 1 tahun :)



Comeykan ??
Adriana sofia , tu kakak dia ...
tak silap nana ni umur dia sama dengan
aqil .. 4 tahun ^^


Wednesday, 11 April 2012

Gempa Bumi Berlaku!

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
ohh ye , mesti korang dah tau apa yang dah berlaku kat negara sekarang kan ?? baik di Malaysia , mahupun luar negara :( pada mereka yang tak tahu , meh sini nak habaq !
Gempa bumi pada kadar 8.9 skala ritcher yang dilaporkan berlaku di Pantai Barat Sumatera Utara sekitar jam 3.38PM(waktu tempatan) , malah .. turut dirasai oleh negara jiran , Malaysia .. Antara negeri yang turut merasai gegaran adalah sepanjang Pantai Barat Semenanjung Malaysia . gegaran yang dirasai serentak pada jam 4.30PM itu berlarutan hingga jam 4.50PM(waktu tempatan) , di sesetengah tempat ..Hasilnya , penduduk di sesetengah tempat merasai gegaran itu berlaku lebih kurang 3 hingga 5 minit ..
hah ! dah tau ?? nak tau lebih lanjut , korang search je lah kat mana mana laman sosial seperti di facebook , twitter ataupun nak senang , search je kat google ^^ hehehe :) lagipun , kita patot bersyukur bab apa yang berlaku ni , bermaksud yang Allah SWT
sayang at kita semua .. DIA nak uji kita dulu .. DIA nak ingatkan kita sebelum terlambat
(bila dah mati , tapi belum BERTAUBAT) ! teruk nanti ! DIA nak tengok , kita ni dah bersedia ke belum nak jumpa dengan DIA ?? hah , korang dah bersedia ke belum ??
Ama tak sabar nak jumpa dengan DIA , tapi tu lah , diri ni masih belum sempurna lagi .. masih banyak yang ama tak pelajari :'( so , marilah kita berdoa agar kita bertemu denganNYA dalam keadaan yang diingini olehNYA ...... AMIN ~

p/s : ama doakan supaya mana mana negara yang terlibat seperti indon , s'pore , malaysia selamat ! ama harap kawan ama(Sela) yang ama tak tau dia ada kat mana(maybe at Indon or KL) sekarang  , selamat ^^ 





Saturday, 7 April 2012

Running Man Show , Daebak !

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
Ama nak tanya ni .. Sapa yang layan cerita Running Man(RM) ??? tau tak ??? hehhehe.. korang rasa best best tak ??? sekarang dah sampai episode 88 .. Esok maybe episode 89 dah keluar ! tak sabar rasanya ^^ hehehhe .. ama nak kenalkan member member dan ex member running man yang gila gila ^^ hehehhe ..

RM MEMBER !


Yoo Jae Suk .. Dilahirkan pada 14 Ogos 1972(40).. Merupakan Korean National MC .. Sama taraf seperti Uncle Aznil ! Orang selalu panggil Jae Suk .. Nama gelaran dalam RM show ialah METTUGI yang bermaksud BELALANG , Yu-ruce Willis , Yu Hyuk ,Yu-mes Bond ^^ heheheh .. Walaupun setiap kali dia sering tertangkap semasa Hide-N-Go-Seek , ataupun orang lemah yang ke tiga selepas Kwang Soo dan Suk Jin , dia juga merupakan seorang pemain yang kuat pada episode yang datang ^^ hebat bukan ???


Ji Suk Jin .. Dilahirkan pada 10 Mei 1968(44) .. Orang panggil Suk Jin .. Nama gelarannya dalam RM show ialah Big Nose Older Brother ^^ Diberi gelaran sebegitu mungkin kerana hidungnya yang besar sedikit :) *takpe , janji comel* dia merupakan orang lemah kedua selepas Kwang Soo .. hehhehe .. ini boleh dilihat dalam semua episode ^^ 


Kim Jong Kook .. Dilahirkan pada 25 April 1977(35) .. Orang memanggilnya Jong Kook .. Gelarannya di dalam RM ialah Sparta Kook , Commander , Tiger , Kookie~♥ .. Pada awalnya , dia ada '2 orang anak buah yang bernama Gary dan Haha' .. Heheheh .. Merupakan seorang yang kuat di dalam RM show ^^ merupakan JUARA ! kekekke .. semua orang takut padanya .. Tetapi , bila artis perempuan(tetamu) selain Song Ji Hyo muncul , dia menjadi lemah , dan memberikan apa sahaja informasi kepada mereka(tetamu perempuan)dalam RM show.. Nama Kookie~♥ diberi sebab dia cuba untuk menunjukkan kecomelannya dan ini membuatkan ahli RM geli hati dengan gelagatnya .. *badannya berketul ketul* 


Kang Gary(nama artis) .. Dilahirkan pada 24 Febuari 1978(34) .. Gelarannya ialah Peaceful Gary , Gaecholas Cage, Jihyo’s Monday Boyfriend .. Merupakan 'anak' kepada Jong Kook , 'abg' kepada Haha dan Monday Couple kepada Song Ji Hyo .. hehehhe ♥ Dia senang ditipu , merupakan seorang yang lurus bendul ? macam tu lah ^^ Dia akan tolong Song Ji Hyo , kata Monday couple ! *sumpah sweeet*


Haha(nama artis) .. Dilahirkan pada 20 Ogos 1979(33) .. Dikenali sebagai Haroro , 
Harad Pitt ..  Orang yang paling dikehendaki untuk dijadikan ahli kumpulan ... Merupakan 'anak' kepada Jong Kook dan 'adik kepada Gary' hehehe ..ketika dia berseorangan melakuakn tugas , dia sempat merakamkan 'movie' di dalam beberapa episode ^^ sungguh kelakar !  Merupakan seorang playboy(hanya dalam RM show) kerana sering melafazkan kata kata cinta kepada tetamu perempuan seperti SARANGHAE(ILY) ! hehehehe .. 


Lee Gwang Soo .. Dilahairkan pada 14 July 1985(27) .. Diberi gelaran Sad Gwang Soo , Framer Gwang Soo , Kwang-vatar , Kwang-potter .. Dia pemalu orangnya .. Merupakan ahli yang paling lemah ! sering tertangkap ketika bermain Hide-N-Go-Seek ! name tag nya merupakan name tag yang pertama akan di tarik ! setiap kali dia bersuara , dia akan dimarahi oleh Jong Kook .. *kesian* tetapi , dia merupakan seseorang yang sering dipilih oleh tetamu undangan untuk dijadikan sebagai ahli kumpulan ! 


Song Ji Hyo .. Dilahirkan pada 15 Ogos 1981 .. Dikenali sebagai Ace , Song ji Yok , Song-Song sibling , Mong ji Hyo , Gary's Monday Girlfriend .. Merupakan orang kedua terkuat selepas Jong Kook ! Sering memarahi Kwang Soo dan Haha ! Haha takut padanya sedangkan Haha lebih tua dari dia !

RM EX-MEMBER !


Song Jong Ki .. Dilahirkan pada 19 September 1985(27) ..Running Man’s Flower Boy, Brain Joongki, Song-song Sibling , Active Joong Ki .. Disukai oleh ahli ahli yang lain sedangkan dia sama umur dengan Kwang Soo  , tetapi Kwang Soo tidak ! 


Park Soo Young ... Orang memanggilnya Lizzy .. Dilahirkan pada 31 July 1992 .. Gelaran dalam RM show ialah , Busan Girl ! Sepatutnya dia merupakan seorang tetamu pada episode 18 . tetapi dia merupakan tetamu yang paling lama iaitu muncul pada episode 18 hingga ke episode 26 ! 



Walau apa pun , RM show was DAEBAK(terbaik) ! ♥ RM show !



Aktiviti Pada 6/4/12

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
lamanyaama tak update blog ! rindunya ~! kekekek .. bukak buka je blog , ama terus bukak blog abg ben ^^ heheheh .. nak tau perkembangan anak dia , Qhaliff ^^ sedap nama tu :) kekekek ..  ohh ye , ama nak story pasal semalam bab semalam , ama ada test moto ^^ hehehhe .. takut la jugak , tapi alhamdulillah , ama LULUS ! kekekke ... sambil tunggu sorang lagi , kak nani namanya .. Ama sempatlah tangkap gambar orang yang test kereta ! ramai ~! ohh ya , dari yang ama tengok , sapa yang pergi on the road , dapat JPJ perempuan , MAJORITI nya FAIL ! kesiankan ~! tak ramai yang LULUS on the road bagi mereka yang dapat JPJ perempuan :) hehehehe .. 


oke ?? hehehe .. lepas tu , dalam pukul 1.00PM , ama , kak nanie and pakya pun on the way nak balik .. dah nak dekat sembahyang jumaat nie , pakya pun  berenti dekat masjid mana tah ? tapi keluar kat jalan Grand Saga .. hehehhe .. kak nanie test kereta , kesian kat dia ! dia FAIL ! 10 jam belajar kereta , sayangnya ! sepanjang perjalanan tu dia menangis ! huhu :'( dia ada cakap ama , 'untunglah ama , beban nak buat lesen dah abis !' hehhehe ... ohh ye , ama sampai rumah dekat pukul 2.30PM .. pas tu , dalam pukul 3.00PM , ibu ajak pegi econsave(alam damai) bab nak beli pampers tok .. ama pun ambil kesempatan nak beli cassing handphone .. hehehhe .. korang rasa cassing ni untuk handphone apa ??? lawa tak ?? kekekke ^^


hehehe .. petang pulak , naah(kakak ama) bawak balik chocolate easter egg yang diberi oleh tetamu kat hotel tempat keje naah .. heheheh.. ama sempat lah tangkap gambar .. hehheh .. modelnya ialah : Muhammad Sharul Aqil yang berusia 4 tahun ^^
*klik yang CHOCOLATE tu untuk tau macam mana rupanya ^^




Comel Bukan ?? heheheh .. Petang pulak , lepas anak sedara ama penat main , tak kesah lah main apa pun .. Lori ke , Badminton ke , Bola ke , mesti beli aiskrim! haahhaha .. Inilah gambarnya ~! Modelnya ialah : Muhammad Sharul Aiman(abg) yang berusia 6 tahun & Muhammad Sharul Aqil(adik) yang berusia 4 tahun ^^ 





Malam pulak , ada orang datang rumah bab nak ziarah abah .. hehehhe ..  Just buat air teh dan goreng apa yang patut :)

TAMAT aktivitiku !



Tuesday, 3 April 2012

Hobi Yang Tak Seberepa

 Assalamualaikum & Hye ^^ 


Ama nak tau , apa hobi korang selain menari , dengar music , melayari internet , berchatting dan lain lain lagi .. macam , korang suka baca buku apa ?? best ke ?? 
hhehehe .. ama nak cite hobi ama dulu .. hobi yang dah lama ama tinggalkan .. 
tak silap dah 3 tahun ...?? oh ye , first time bace komik macam ni bab masa dulu(2009) , ama selalu pinjam komik dari Azriena  dan someone yang di panggil seby(sabrina) ... diaorang ni memang gila komik ! dulu , if pegi rumah seby , memang banyak 
gila komik dia ! Az punya pun sama ... siap simpan dalam kotak ! 2 kotak , kot ??
hehehehe .. gambar kat bawah ni komik ama .. dah lama sangat tinggal dunia komik nie .. hehhehe .. kali ni sambung balik hobi lama :) layannnnn ~














Syukur Alhamdulillah ^^

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
Mesti korang dah tahu kenapa kan ??? hehehhe .. tapi takpelah ^^ kekekeke .. 
setelah menunggu lebih kurang 12 jam , akhirnya , lahirlah seorang yang merupakan bukti cinta kak ila terhadap abg ben seberat 4.02kg .. ama nak ucapkan tahniah kepada abg ben dan kak ila ^^ tahniah tahniah sebab dah dapat baby boyyyy !!!! comeyyyyy sangat :) hehhehe .. bak kata abg ben , Rambut cam ikut mak dia jer .. dagu pon mak dia punya .. lain , serupa aku .. huhuhu … ' hahhaha .. memang sebiji muka abg ben ^^  

Apalah yang dia pandang tu ??
hehhee

Apalah yang abg ben buat
sampai 
Ben Ashaari Jr. kita
ni menangis ?? hehehe
Comey gila !
kecik kecik dah pandai tengok
'kamera' ?? hehhehehe

Amacam ?? Comey tak abg
ben kita ni ?? kekekke 
Apa apa pun , tahniah ama ucapkan kat abg ben dan kak ila sekeluarga ~!
take care baby tu ^^ heheheh :)
*jangan lupa update pasal baby tu selalu ^^