Wednesday, 11 April 2012

Gempa Bumi Berlaku!

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
ohh ye , mesti korang dah tau apa yang dah berlaku kat negara sekarang kan ?? baik di Malaysia , mahupun luar negara :( pada mereka yang tak tahu , meh sini nak habaq !
Gempa bumi pada kadar 8.9 skala ritcher yang dilaporkan berlaku di Pantai Barat Sumatera Utara sekitar jam 3.38PM(waktu tempatan) , malah .. turut dirasai oleh negara jiran , Malaysia .. Antara negeri yang turut merasai gegaran adalah sepanjang Pantai Barat Semenanjung Malaysia . gegaran yang dirasai serentak pada jam 4.30PM itu berlarutan hingga jam 4.50PM(waktu tempatan) , di sesetengah tempat ..Hasilnya , penduduk di sesetengah tempat merasai gegaran itu berlaku lebih kurang 3 hingga 5 minit ..
hah ! dah tau ?? nak tau lebih lanjut , korang search je lah kat mana mana laman sosial seperti di facebook , twitter ataupun nak senang , search je kat google ^^ hehehe :) lagipun , kita patot bersyukur bab apa yang berlaku ni , bermaksud yang Allah SWT
sayang at kita semua .. DIA nak uji kita dulu .. DIA nak ingatkan kita sebelum terlambat
(bila dah mati , tapi belum BERTAUBAT) ! teruk nanti ! DIA nak tengok , kita ni dah bersedia ke belum nak jumpa dengan DIA ?? hah , korang dah bersedia ke belum ??
Ama tak sabar nak jumpa dengan DIA , tapi tu lah , diri ni masih belum sempurna lagi .. masih banyak yang ama tak pelajari :'( so , marilah kita berdoa agar kita bertemu denganNYA dalam keadaan yang diingini olehNYA ...... AMIN ~

p/s : ama doakan supaya mana mana negara yang terlibat seperti indon , s'pore , malaysia selamat ! ama harap kawan ama(Sela) yang ama tak tau dia ada kat mana(maybe at Indon or KL) sekarang  , selamat ^^ 





4 comments: