Saturday, 23 June 2012

Kembali Setelah Sekian Lamanya............

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
berhabuknya blog ama ni kan ?? hah , ini disebabkan ama takde masa nak berblog :( sedih sangat !
Jadi , disebabkan ama ada kat umah ni , bolehlah nak update blog kejap :) heee ~ Alasan yang ama
boleh berikan kenapa dah lama tak update blog ni sebabnya ama dapat sambung study kat UiTM
Alor Gajah :) hehehe .. sumpah ! ama tak bohong ! hahhaah .. buat masa sekarang , ama masuk Pra Dip.
dulu sebab ama tak berapa pandai kan ? so , dengan masuk Pra Dip. ni , ama bolehlah asah kemahiran
ama dalam subject MATH :)

DATARAN KERIS :)
Dekat 2 minggu stay kat Kolej Dang Anum , Level ULTIMATE , memang gempak la ! macam macam perangai manusia yang ama nampak :) heeee ~ meyh sini ama nak kenalkan roomate ama :)
Dang Anum a.k.a Ultimate Level :)

Ainaa Zafirah ..
Panggil dia Ainaa :)
Stay kat area Bandar Tun Razak :)
someone yang gila gila :)
happening je bila dia ada :)

Farah Hanisah ..
Just call her Farah ..
Stay area Melaka , at Tanjung Bidara ..
someone yang happy dan
dia merupakan assistant class  ..
Lagi satu roomate ama , ialah noraini .. ala , a'ai ... kawan sekelas ama dulu :) hebat kan ?? hahahha ... tak perlu ku ucapakan lagi tentang dirinya :)

sampai sini sajalah coretan kisah ku :) heee ~ ada masa , ama update lagi .. oke ?? kalau korang rasa nak men mesej ngan ama , sila jengah ke Facebook :) nampak sangat bosan , kan ?

Wednesday, 13 June 2012

Sori !

Assalamualaikum & Hye ^^ 
Bagi mereka yang follow , dan comment tu , sori la ye ? ama busy dan tak sempat nak online coz study ! insyaallah , minggu depan ama bukak , kot (?)

Tuesday, 5 June 2012

Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500

 Assalamualaikum & Hye ^^ 

NAK JOIN ? KLIK BANNER :)

Misz cakap followers kena bawak 500 kan ?? oke ! follower ama baru 329 :) 
ama tag pada semua blogger yang singgah blog ama ! 

Expired : 12/6/12 jam 10 pagi :)



Ama Kembali Melalak !!

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
hahhha .. kelakar pulak tajuk entri kali ni :) heee ~ wahhh ~ lamanya ama tak bukak blog nie ..bukak bukak je , dah ada lebih daripada 300 followers .. TQ TQ :)

berbalik balik pada apa yang ama nak cerita .. ama betul betul mintak maaf .. sebabnya , semenjak dua  menjak nie ama layan cerita cerita SHINHWA ! hahahha .. ama dah gila  SHINHWA sampai ama terlupa yang ama ni gila SUPER JUNIOR ! kekkekeke .. hebatkan ?? selama ama tak bukak blog , ama sebenarnya cari cerita cerita atau variety show yang ada  SHINHWA  :) hee~ nak tau ? dalam masa 3 ke 4 hari , ama dah download lebih 140 video si   SHINHWA   ni .. heee ~ susah sebenarnya nak cari variety show SHINHWA , sebabnya diaorang dah veteren .. yelah , masuk tahun ni(2012) , dah 14 tahun  SHINHWA  hidup ! heee ~ one more thing , susah sebenarnya ama nak tempatkan si  SHINHWA  ni sebabnya selain SUPER JUNIOR , semua KPOP artis ama macam peduli tak peduli je .. lagunya ama layan , tapi ama macam tak nak ambik tahu sangat hal diaorang macam mana ama ambik tahu pasal SUPER JUNIOR  ni :) Jadi ... ama dah buat keputusan yang  SHINHWA  dan  SUPER JUNIOR adalah no.1 untuk KPOP :) sebabnya , dah macam macam ama tahu ! heee ~

MV VENUS :)


SHINHWA BROADCAST :)

Wallpaer phone ama !


# cerita ceritanya ialah : Shinhwa Broadcast , X-Man , X-File , Baby Sitting , Game Show , ZipZigi dan lain lain :) heee ~

Friday, 1 June 2012

Senarai Peserta BlogList Jun 2012

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
AKHIRNYA , TAMAT SUDAH SEGMEN KALI INI .. AMA UCAPKAN TERIMA KASIH DAUN KELADI , LAIN KALI AMA BUAT LAGI :) hehhehe ~ TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG SUDI JOIN :)

Sapa Yang Tak Follow Ama , Follow Ama Balik Ye ?? Tolong ~

  1. http://nurfairusabubakar.blogspot.com/2012/05/segmgn-2-bloglist-june.html
  2. http://diariesaya.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  3. http://rafhanahrahim.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  4. http://pikalikeu.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  5. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  6. http://imanseoranggadiz.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  7. http://yayahnasake.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  8. http://www.mohdnaser.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  9. http://sayacikamal.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  10. http://umikasum.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html


  1. http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  2. http://atiey-demok.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  3. http://hanifidrus.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  4. http://sukahatimimey.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  5. http://kisahkc.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  6. http://iezaiezaieza.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june-2012.html
  7. http://blogremajaelit.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  8. http://twosisterlikeblog.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  9. http://ordinaryzati.blogspot.com/2012/05/nak-join-jugak-klik-je-banner-atas-ye.html
  10. http://www.nurfuzie.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html


  1. http://cikyayastory.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  2. http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  3. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  4. http://fatinnabilazulhilmi.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  5. http://eza-stories.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  6. http://nurulqhisteena2010.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june-2012.html
  7. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  8. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/05/segmen-2-bloglist-june.html
  9. http://zanahassan-zana.blogspot.com/2012/06/segmen-2-bloglist-june.html
  10. http://rafieyzfie.blogspot.com/2012/06/segmen-2-bloglist-june.html
  11. http://www.khairul-zamri.com/2012/06/segmen-2-bloglist-june.html
#nota kuku kaki ku : link yang berwarna merah tu , sila ambil perhatian ! korang punya link ama tak boleh nak letak .. maybe ada yang tak follow ama or something .. kepada link http://nurulqhisteena2010.blogspot.com , ama tak boleh follow kamu .. i dunno why .. jadi kepada link yang berwarna merah tu , sila ambil perhatian ye ? TQ :)

Segmen 2 : Bloglist June

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
Ama tau dah lama ama tak update mengupdate blog nie.. makin lama , makin busy.. tapi nak buat camne kan ? tau tau je dah bulan Jamadil Akhir dah habis.. sekarang dah masuk bulan Rejab :) so , jum la ! ama nak buat segmen sempena bulan Rejab yang Mulia ni :) alang alang tu ama gelarkan BlogList June :) amacam ? #nampak benar merepek ! 


Amacam ?? sudi join untuk berada di BlogList June 2012 ama ???


Syaratnya : 
  • 1. Pastikan anda follow blog ini :) 
  • 2. Like PAGE ama di sini : https://www.facebook.com/NurAmalinaStoryForever
  • 3. Sediakan satu entri yang bertajuk : "Segmen 2 : Bloglist June".
  • 4. Copy & Paste Banner diatas dan Linkkan ke entri ini .
  • 5. Tagkan 2 atau 3 orang .. Anda tak dipaksa , tetapi diharuskan :) #it's up to you
Segmen ini expired pada : 1/6/12 tepat jam 10.00PM :)

?!?!?!?!?!?!?!?

 Assalamualaikum & Hye ^^ 


 Korang korang , tunggu kejap ye ??? ama off sekejap bab nak mandi , nak kemas rumah dulu . then nanti ama online balik , and ama mula berBW ke blog blog korang .. sla tinggalkan LINK BLOG anda di SHOUTBOX itu ====> 

Saya Mahu Follower Tegar !

 Assalamualaikum & Hye ^^ 

Nak Join ? Klik Banner :)

SYARAT- SYARATNYA.. 
  • tepek GAMBAR SEGMEN nie..  *da tepek? BAGUS~ 
  • Anda mestilah FOLLOW blog Hana. ianya adalah WAJIB~
  • Buat satu Entry pasal segmen nie yang menunjukkan anda join. tak payah panjang pun takpe.
  • Korang TAK PAYAH tag kawan2 anda.. kalo nak tag pun lagi bagus. 
  • Anda semua mestilah meletakkan link penyertaan anda di kotak komen yg telah disediakan. 

Ama nak tag dekat semua pengunjung blog ama ! heee ~

Expired : 22 Jun 2012

Segmen Hi Blogger

 Assalamualaikum & Hye ^^ 


Cara-cara :-
  • Tajuk entry segmen : Segmen Hi Blogger
  • Copy  banner ni dan letak kat entry segmen dan link kan ke blog ni.
  • Follow blog yang tak seberapa ni.hehe
  • Jelaskan dengan simple bagaimana dan kenapa korang pilih nama blog korang.
  • Post entry tersebut dan post link ke entry ni.

Jelaskan kenapa ama pilih nama aMaLiNa DiARy ataupun aMaLiNa PuNyA sToRy ^^ ?  
Jawapannya adalah kerana : Amalina adalah nama ama , dan bagi ama , blog ini dah ama anggap seperti diary ama yang ama selalu tulis :) diary yang bukan lagi secret ! hehehehehe ~ aMaLiNa PuNyA sToRy ? hello ? blog http://nuramalinastoryforever.blogspot.com ni milik AMALINA ~ hee ~ disebabkan ini blog ama , it's up to me la nak update story apa apa pun .. heeeee ~

Korean Variety #2 : Shinhwa Broadcast

 Assalamualaikum & Hye ^^ 


Ama nak promote cerita ni kat korang ~ oke .. untuk pengetahuan korang , SHINHWA merupakan salah satu artis yang ditubuhkan pada tahun 1998 .. Percaya atau tidak , kini penubuhan Shinhwa sudah menjangkau 14 Tahun ! whoahhh ! Shinhwa juga bergerak seiring dengan artis artis lama yang agak popular seperti  Sechs Kies , g.o.d , Fly to the Sky , Turbo , Fin. K.L dan  H.O.T .. Dalam banyak banyak artis , Shinhwa masih lagi menjalankan tanggungjawab mereka sebagai penyanyi SHINHWA ! Malah , Shinhwa dikenali sebagai Korean Legend ! Meyh ama nak kenalkan korang semua dengan SHINHWA ni :)
#mereka masih lagi handsome walaupun usia mereka sudah lebih daripada 30 tahun !

ERIC.
Mun Jung Hyuk adalah nama sebenarnya ..
28 July 1979




MINWOO.
Lee Minwoo adalah nama sebenarnya .
28 July 1979.

DONGWAN.
Kim Dong Wan adalah nama sebenarnya ..
21 November 1979..

HYESUNG..
Shin Hye Sung merupakan nama stage ..
Nama sebenarnya ialah Jun Pil Gyo..
27 November 1979..

JUNJIN.
Park Choong Jae merupakan nama sebebnarnya ..
19 August 1980.

ANDY.
Lee Sunho nama sebenarnya ..
21 January 1981.


 #Shinhwa Changjo 

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara

 Assalamualaikum & Hye ^^ 


Syarat :
  • Follow Blog MizzsNinie, CikMun dan DrFara.
  • Like Page MizzsNinie dan DrFara.
  • Buat satu entry yang bertajuk ' Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara '.
  • Tampalkan banner diatas di dalam entry anda.
  • Tag minimum 5 orang blogger dan pastikan mereka tahu tentang giveaway ini.
  • Komen link entry anda di ruangan komen *cbox tak diterima*

Hadiah :
  • Sebuah MP3 Player
  • Sebuah Phone Samsung
  • Sebuah Kamera Lomo
  • Button Badge K-pop
  • Inner Neck
  • 30 Bloglist Selama Sebulan
  • 10 Banner
 Mereka Di Tag :-



Tarikh : Bermula 1 Jun 2012
Tamat 31 Julai 2012 *selalu rujuk blog ni, mana tahu kalau tarikh diubah* 

Segmen : Up Follower

 Assalamualaikum & Hye ^^ 

Nak Join ? Klik Banner :) 

Mereka Di Tag :-

Tahniah ~!

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
hah ! tau kenapa ? akhirnya , blog aku dah cukup 300 followers ! tahniah tahniah.. btw , to
FARAA : adakah ini BLOG ANDA ? kalau betul , takpela.. tapi , kalau bukan , sila tinggalkan LINK
blog anda .. Anda akan dimasukkan ke BLOGLIST JUN 2012 tanpa memasuki SEGMEN yang ama kendalikan :) Tahniah ~!
#Nak bagi hadiah , tapi .... duit takde coz ama pengganggur :) hehehehe ..

Kejap Ye ?

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
Apa Kene Mengena Gambar Ni Dengan
Entri Kali Ini ?? Hahahaha .. Abaikan Gambar Ini :)

Kejap Ye ? kenapa dengan entri ama kali ini ? hah , kejap lagi ama ada hal sebenarnya .. so , ama tak boleh nak berBW ke blog blog korang .. yelah , ada SEGMEN yang dah tamat , so tiba masanya nak kene berBW kan ? So , ama mintak sesangat , mintak sabar ye ?? Petang petang sikit or malam jak g ama berBW habis habisan ke blog blog korang yang cute miut , yang cantik cantik belaka tu :) sabar ye ? heeeee ~

Contest : Blog Paling Awesome

 Assalamualaikum & Hye ^^ 
For the first time ama join Contest ! hahahha :) 

Nak Join ? Klik Banner !

Syarat - Syaratnya :-
  • Warganegara Malaysia           
  • Mempunyai Blog
  • WAJIB Follow blog kami *bagi mudah kami beritahu update contest*. Tekan je sini FIFAH and APIS 
  • Tekan button like FB Apis dan Gades Pizza fifah . *tak wajib , tapi di galakkan*         
  • Buat satu entry bertajuk "Contest : Blog Paling Awesome".
  • Letak banner di atas dan link kan ke entry Fifah (Jika anda dari blog Fifah) ke entry Apis (Jika anda dari blog Apis)
  • Hantar link entry korang ke ruangan komen entry ini  (Jika anda dari blog Fifah komen dekat entry ini) dan (Jika anda dari blog Apis komen dekat entry beliau  )
  • Sebarang link tidak diterima melalui cbox/ fibox .
  • Contest bermula dari 1 JUNE 2012 . tarikh tutup akan diberitahu kemudian
  • Contest ini automatik akan terbatal jika penyertaan kurang dari 30 peserta .