Tuesday, 7 October 2014

Kembali Hanya Sementara

Assalamualaikum & Hye ^^


maaf sebab dah lama sangat ama tak update blog :'( 
Free ? Bebas ? naaah~ ama tidak akan bebas selagi belum 18 aribulan 10 sebabnya ama ada lagi 2 paper yang tak setel lagi untuk Diploma Pentadbiran Awam Part 4 ni .. hahahha.. sedih kan ? sedib sebab selagi ama tak habis diploma, till ever ama tak free sebenarnya. i always think bila nak habis study. but, abah said that 'lepas diploma, if dapat continue to degree, sambung terus.' ohhh mannn ~ ama baru ingat nak rest setahun dua, tapi abah dah suruh sambung study.. tak pelah, if tak berusaha keras, how i want to get a better job in my future, kan kan ? redha je lahh ~ :)

Wednesday, 21 May 2014

Kemalangan dan Kegembiraan !

Assalamualaikum & Hye ^^

sebelum ama nak berstory story dengan korang, ama mintak maaf lah ye kat korang semua sebab dah lama tak on blog ni. lagipun semalam ama keluar dengan member ama and masa ama on the way nak hantar dia, ama accident. alhamdulillah, ama dan dia tak teruk mana.. cuma dia calar di kaki, ama pulak dua dua kaki lebam dan tangan kanan ama lenguh n sengal sengal sikit :'( moto plak calar sikit, raga moto pecah sebelah, box moto calar, side mirror kiri kena tukar and moto senget bila bawak :'( salah ama gak lah kot sebabnya bawak motor laju time hujan.. nasib baik uncle cina tu ok dan tak marah sebab ama langgar bontot kete dia kot, calar ar gak :') tapi kan, alhamdulillah lah kan sebab tangan ama ni pun tak de apa apa, kalau tak ama dah dikira cacat sebab tangan kiri ama ni tak sempurna mana ~ hahah.. 


ohh ye, lepas ni ama kurang update blog sebabnya lepas subuh besok (22/5) ama dah gerak ke Jeti Kuala Perlis.. ish, takde maknanya nak gi Langkawi.. ama gi sana sebab nak ambik abah sebab abah kursus kat sana since hari ahad aritu :') lepas tu jejalan lah sikit before ama masuk U balik 7 or 8 aribulan 6 nanti :'( huwaaaa ~ ni betul betul holiday before bercuti ni.. hahahah :) so, ama nak take rest gila gila gila before masuk balik.. muahahahha ~ belasah coklat coklat yang abah beli tu.. hehehh... by the way, doakan kami sekeluarga selamat pergi ke sana dan pulang ke cheras dengan selamat ye ? :) bye bye.. takmau nakal nakal ye blogger semua :* heheheh... ama tidur dulu ~ assalamualaikum :)


Friday, 16 May 2014

Selamat Hari Guru Ibu Abah

Assalamualaikum & Hye ^^

Ibu dan Abah. Juga merupakan guru yang the BEST ! Gila tak best ? Hahah. Sebabnya lepas je kita lahir dimuka bumi ni 

Abah merupakan orang pertama yang bagi kita dengar azan dan iqamat. 
Ibu, yang pertama ajar kita diam bila merengek. 
Abah ajar kita main basikal bagai. 
Ibu ajar kita memasak,buat itu ini. 
Ibu dan abah jugaklah yang ajar kita macam mana nak solat, puasa macam mana, bagi nasihat itu ini.. 

Mungkin kita akan rasa yang diaorang ni membebel. Kan ? Tapi itu yang terbaik buat kita. 

Tanpa mereka, kita tak akan tau apa yang kita buat tu betul ataupun tidak. 

Sebab Ibu dan Abah je yang kenal diri kita, yang tau perangai baik buruk kita.. 

Selamat Hari Guru to Abah dan Ibu sebab mereka merupakan GURU yang terbaik di dunia ♡



Selamat Hari Guru

Assalamualaikum & Hye ^^

dalam bulan Mei ni, bukan sahaja kita meraikan Hari Ibu, tapi, kita jugak meraikan Hari Guru yang jatuh pada 16 haribulan Mei.. waauuu ~ selama 19 tahun 2 minggu ama ada dimuka bumi Allah SWT ni, rasanya ramai jugaklah pendidik(guru/cikgu) yang dah mengajar ama :) ahahha ... betul... dengan secara rasminya ama nak ucapkan :


TERIMA KASIH kepada ustazah/cikgu/ustaz yang mengajar saya ketika saya belajar di Tadika Al-Fath,Cheras Utama, SK Taman Segar,Cheras, SMK Bandar Damai Perdana,Selangor.. tak berani nak sebut nama nama guru sebab ada sesetengah nama guru yang saya tak ingat namanya, tapi muka ingat :) jadi, nak jaga hati cikgu cikgu, saya takkan sebut :)

TERIMA KASIH tak terhingga juga saya ucapkan kepada miss/sir/madam/encik/ustaz and so on yang mengajar saya semasa saya belajar di UiTM Alor Gajah, Lendu, Melaka :) selama 2 tahun saya belajar di sana, terlampau banyak kenangan yang dah saya kumpul.. saya juga memulakan langkah saya sebagai pelajar universiti adalah sebagai pelajar pra diploma *buat apa nak malu sebab ama bangga dengan cara tu, ama dah nak masuk part 4 diploma pentadbiran awam* :)

akhir sekali, TERIMA KASIH bakal saya ucapkan pada madam/miss/sir or whatever call name untuk pensyarah pensyarah baru yang bakal mengajar saya bila saya mula daftarkan diri sebagai pelajar Part 4 DPA di UiTM Kampus Seremban 3 bulan 6 nanti :) hewhewhhewh :)  

TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA PENDIDIK BANGSA :) JASAMU TAKKAN KAMI(PELAJAR-PELAJAR) LUPAKAN :)


Thursday, 15 May 2014

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum & Hye ^^


Ama minta maaf lah ye sebab lambat sangat bertindak :) ehhehe.. bertindak untuk berblogwalking bagai ni. lambat balas kunjungan korang semua.. mana taknya, busy sangat ~ sampai tak terpegang lappy sayang ama ni :'( nanti ama takde KL, lagi susah nak singgah blog korang sume :'( so sad.. tapi, alhamdulillah lah, selama 2 jam tadi, ama sempat balas kunjungan korang yang mana dah tinggalkan jejak korang baik di comment post mahupun dengan follow blog ama ataupun dekat chatbox kat atas ni :) thanxx sesangat :)

Tuesday, 13 May 2014

Sorry lah ye ?

Assalamualaikum & Hye ^^

Ama tau, ada yang komen update ama yang sebelum sebelum ni.. maaflah ye? Nanti ama reply dan follow korang balik.. rumah ni penuh dengan adik beradikk.. ama update ni pun guna mobile application.. so, kalau ama nak berblogwalking tu tak best lah, kan? Hahaha... sapa yang dah follow ke apa ke, jangan lupa tinggalkan jejak korang dekat chatbox kat atas tu.. nanti ama singgah blog korang dan follow blog korang.. terima kasih dan sorry :') bye sayang.. assalamualaikum ♡

Monday, 12 May 2014

Segmen Blogger Aktif

Assalamualaikum & Hye ^^

hari ni ama niat nak join segmen ni :) buat masa sekarang ni yelah aktif, tapi bila dah start sambung belajar, takde maknanya blog ni aktif seperti sedia kala :'( so sad ~


Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship..



klik banner untuk join the community :D
good luck !

Sunday, 11 May 2014

Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com

Assalamualaikum & Hye ^^

disebabkan malam semalam ama ada tegur mama niza, alhamdulillah.. secara officialnya ama join GA ni buat sekali lagi :) ihihihihi... jom lah join, banyak hadiah yang best best :) jom jom... *klik banner di bawah untuk join GA ni*





Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

Takku Sangka :)

Assalamualaikum & Hye ^^

Bukti yang mengatakan ama join segmen tersebut :)

bukti yang mengatakannya :)
nuramalinastoryforever... yup, that's me :)
pada 16 haribulan 4 yang lepas, ama ada join satu segmen ni.. nama segmen ni adalah "Segmen : Pre 100k PV Topup Giveaway".. siapa sangka, ama menang topup tu.. hahaha.. ama join segmen tu sebab saja saja je.. buat kali pertama ama dapat hadiah sebegitu :) btw, thaxx to sis Julia sebab kalau sis tak buat segmen tu, ama tak menang :) hihhihiih >< ama merupakan orang ke dua(2) yang join and tak sangka :) sangat tak sangka :) *no 2 ni no yang ama suka sebabnya, ama pun lahir pada 2 haribulan*





Tuesday, 6 May 2014

Kenangan T.A.F ♡

Assalamualaikum & Hye ^^ 

pada 4 haribulan yang 5 yang lalu, bersamaan hari Ahad merupakan kenangan kami bertiga yang tak terhingga ! last jumpa ngan dak Ecah ni masa bulan 1 ! tu pun sebelum dia masuk training dalam PULAPOL... alahai ~ rindu sangat sangat ~ lagipun, lepas je ama balik dari U pada 9 aribulan 4, ama memang dah plan dengan Az kata nak jumpa ngan dak Ecah ni... tapi sampai kesudah tak jumpa jumpa sebabnya ama tak demam dekat seminggu jugak lah.. then, Az busy lagi kan ? tapi, masa tu ama ngan az yang tak sabar nak jumpa ngan dak Ecah ni.. yelah, dah lama tak jumpa kan ? heheheh :) tapi sebelum jumpa ngan ecah, kitaorang gi pickup boyfie dia :) hehehe.. az pickup ama around 11.15am, then kitaorang pun gerak gi umah dah wan.. mesej punya mesej, rupa rupanya dia baru bangun ! kitaorang dah sampai, apa lagi, ama ngan az berselfie ! hahahha.. kitaorang selfie and nyanyi KPOP song dalam kete tu :) heheheh.. around 12pm baru gerak gi PULAPOL ! hahahha... takpelah.. janji kitaorang sampai kan ? dekat 12.40pm gak lah kitaorang sampai ~ time tu Wan gi beli KFC, and bila sampai tu, ama tak sangka parents Ecah tunggu kitaorang.. sebab Ecah kata parents dia nak balik kampung.. lepas makan apa sume, then kitaorang tangkap gambar :) 
hehehhe.. masa tu dekat pukul 2 lebih.. bila parents nya dah gi, apa lagi.. mula lah kami bertiga gosip bagai ~ sumpah happening ! ehehhehe.. bab kene kan antara satu sama lain tu dah tentu.. kan ? sambil tu, ama ngan az dengar lah jugak cerita yang kak ija(sekadet ngan ecah) cerita bagai :) then dia tanya kitaorang nu kenal ecah macam mana, ecah ni cam ne orangnya... then dia cam tak caya yang ama, az and ecah ni membe since SMK lagi.. maknanya, dah 4 tahun lah kitaorang bersahabat ! :) siapa sangka, kan ? hubungan yang dulunya tak seberapa menjadi erat :) hahaha.. semakin lama kitaorang bersembang, kitaorang pun tak sedar yang jam dah dekat pada pukul 4pm... kitaorang peluk peluk bagai, nak nangis pun ada.. hehehe.. tapi nak buat camne kan ? ecah pun ada tanggungjawab dia sendiri :'( nasib tak lupa tangkap gambar.. apa lagi, wan lah jadi photographer nya :)




lepas je lepaskan ecah, kitaorang hantar balik si Wan sebab malam tu dia ada trip ke Langkawi.. tak sangka yang kitaorang pun dah jadi rapat.. as long as dia jaga ecah and bahagiakan ecah, kitaorang tak marah :) hehehe.. niat nak tengok Spiderman tau lepas tu, pastu ama ngan az pun pegilah Jusco Aeon Cheras Selatan... konon nak beli tiket lah kan, perhhh ! penuh ! yang tinggal 2 baris seat yang paling depan ! memang taklah nyahhh ! last last kitaorang layan ICEMAN ~ wayang start pukul 6.30pm, beli tiket 4.50pm cam tu.. lama gila ! apa lagi, lepak kat J-CO, then ama ngan az sembang bout future ! nampak tak gatal dia.. hahaha. kalau ada ecah, lagi best ! heheheh :) 

#KenanganKamiSelamanya

Wednesday, 23 April 2014

Hati Terbelah Dua, Siapakah?

Assalamualaikum & Hye ^^

Sebelum tu ama nak minta maaf lah ye sebabnya tak update apa apa cerita kat blog ni.. alahai ~ maaflah.. takmau lah merajukkkk ~ hihihi.. sebenarnya ama bit busy... sorry ye sayang sayang semua :) ahaah.. oh ye, meyh kita sambung pasal challenges untuk update blog tu.. tajuk harini adalah seseorang

yang pernah patahkan hati ama :( ish.. apasal ek tetiba update mende sedih ni.. hah ! ni lah yang mencabarnya... kepada mereka yang dulunya tahu tentang blog ama, maybe awak awak semua pernah baca update pasal my ex.. sebenarnya ni cerita yang memang lama.. hahaha... cukuplah kita semua kenali dia sebagai L :') masa kenal kenal ngan L ni, dia dah ada makwe dan ama tak suka ganggu pakwe orang sebab ama ada kes kena serang dulu... dulu lah.. sekarang ni, perempuan yang pernah serang ama tu adalah kakak angkat kesayangan ama sangat sangat ! :) hahahha .. berbalik pada cite L ni, dia clash ngan makwe dia sebabnya dia kata dia sayang ama.. ama terharu and kitaorang berdua berkongsi kasih bila dah kawan around 4 ke 5 bulan camtu. time tu plak, ama dah start study dan kitaorang clash bila kitaorang dah menyulam cinta selama 4 bulan ~ awak semua bayangkan, time tu dah nak final exam dan dia bagi kata putus macam tu ! memang tak lah wei ! gila ama time tu. tapi ama sabar sesangat ~ pada 20 haribulan aritu(20/4), ama dah nekad ! ama dah nekad nak lupakan dia walaupun hati masih ada perasaan sayang.. tah lah, selama 2 tahun ama kenal L, masa kitaorang clash dulu, kitaorang still contact dan masing masing rindu sebenarnya, tapi EGO ! termasuk ama.. lagipun, L ni bukanlah baik sangat.. ama pun taklah baik mana tapi ama boleh tau mana satu baik dan buruk ! dia yang haram dihalalkan ! penat dah nak tegur segala kesilapan dia.. bak kata orang, KALAU DAH SUKA, YANG BURUK DI KATA BAIK.. ye tak ? hmmm.. sedihh sangat ~ tapi nak buat camne, kan ? apa yang ama boleh cakap, L tu bukan jodoh ama ~

lagipun, lepas kejadian tu, ama cuba nak kunci pintu hati ama ni, tapi ama taknak lah.. takkanlah disebabkan seorang lelaki ama nak hukum lelaki yang lain... lelaki yang tak bersalah pulak tu.. cuma, buat masa sekarang, ama lagi suka hidup macam ni. biar tiada lelaki di hati... *pehhh..pehhh....* hahahha :)

Wednesday, 16 April 2014

Segmen : Pre 100k PV Topup Giveaway

Assalamualaikum & Hye ^^


Senang je nak join :) alhamdulillah, setel ! hihihi.. klik gambar banner tu k kalau awak sume nak join that segmen :)

Tuesday, 15 April 2014

Deco Deco ^^

Assalamualaikum & Hye ^^


Kenapa deco deco? Hahah... harini ama ada keje yang buatkan ama penat sangat sangat ! Hahaha.. ala, normal lah.. kalau nak bilik cantik, memanglah penat sikit... kan kan ? Walaupun ama alah sikit pada debu, akan ku lakukan juga ! Hahahah... keje baru siap half, tapi ama sempat lagi berblog blog.. hahaha... biasalah, update guna phone, boleh lah .. hoho.. nampak gambar tu? Hah... ama deco khas untuk cermin meja yang ada dalam bilik ni.. hahahah.. setiap gambar ada cerita ♡ bye bye. Nak sambung kemas lagi ! Hehehehe... assalamualaikum kawan ♡

Sunday, 13 April 2014

Segmen Blogwalking By DayangDeno

Assalamualaikum & Hye ^^

post entry pertama untuk blog ama pada bulan April ini adalah dengan menge'join'kan diri ini dalam 'Segmen : Blogwalking By DayangDeno' :) hewhew.. join jangan tak join....

*klik gambar ini kalau nak sertakan diri anda* 

**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 1 Mei 2014

Sunday, 2 March 2014

Outing w/ le roomates ♡

Assalamualaikum & Hye ^^

Perkara yang kami lakukan hari ini(02/03/14) adalah hangout or menggila sebelum study week(17/3) bermula.. hahaha... nampak tak keakraban kami ? *poyo* hewhewhew... tudung kuning tu eycha namanya, bertudung putih yang bercorak bunga ain, manakala yang free hair itu adalah sya :) tempat yang kami tuju pada hari ini adalah Mahkota Parade dan Dataran Pahlawan. Fuhhhh ~ kami sungguh penat ♡ hehehe. Penat berkaraoke ! Hahahaha.. serious la, aku rasa fun sangat sangat.. hilang sume stress tapi citer dia sekarang assignment aku berlonggok ngan presentation tak buat lagi.. alllaaaaa ~ hahahahha. Bye2 :*

Saturday, 1 March 2014

New Header :)

Assalamualaikum & Hye ^^

bukak blog je terus update. hohoho.... saja nak update new header :* mula mula edit dulu kan ? dah penat edit, header ni yang simple bagi ama :)

then header ni . tambah sikit daun daun kering :) hahahah.. 
last last ama 'touch-up' sikit header ni .. hahahahah.. hasilnya adalah......
 
     





Friday, 21 February 2014

Farewell

Assalamualaikum & Hye ^^

Semalam(20/2) merupakan last day sir ajar BEL 311 kat kelas MAM1103B:') so sad actually sebabnya dia sangatlah sporting and selalu layan kerenah gila kami semua. Hahahaha. Dia terharu gila sampai ajak kitaorang lepak kat tepi tasik untuk tangkap gambar kenangan.. hahaha. Katanya bising sangat kalau lepak dalam kelas.. semalam jugak merupakan hari dimana sir cakap bahasa melayu secara majoritinya. Hahaha. Kelakar (^^)

FAREWELL :)

Friday, 7 February 2014

Al Fatihah ☆

Assalamualaikum & Hye ^^

Ayah kepada kawan ama yang bernama noraini a.k.a ai (bertudung selendang.kiri) telah meninggal dunia semalam (6.2.2014) pada 1.30am. Semoga arwah pakcik othman tenang di alam sana. Insyaallah. Amin :)

*thanxx for those yang doakan*

Monday, 3 February 2014

♥ S.A.H.A.B.A.T ♥

Assalamualaikum & Hye ^^

"Sahabat? Sahabat itu bukan ke bermakna kawan? Kawan dengan sahabatkan sama maksudnya..bukan begitu?"

Hah.. ramai yang berkata begitu....sebenarnyalah :) betul tak? Betulkan? Sahabat dengan kawan, lain maknanya. Cuba korang semua fikirkan balik, berapa ramai kawan yang setia bersama kita? Dikala kita susah mahupun senang? Di saat kita ingin meluahka segala luka dan gembira di hati. Ada terfikir,berapa ramai kawan kita? Kawan..memang ramai. Tapi sahabat? Berapa keratlah sangat.. sahabat, adalah seorang kawan yang setia menanti.haha.sahabat merupakan seorang kawan yang sanggup menolong kita dikala kita menghadapi kesukaran mahupun berkongsi kisah gembira bersama sama. Seorang kawan yang setia memberi nasihat, menegur kesalahan yang kita akan mahupun dah buat. Haaahhhh ! Mungkin ramai yang dah tahu tentang ini. Bagi ama, sahabat adalah segalanya bagi ama. Sahabat, orang yang sangat sangat penting bagi ama. Tanpa mereka, ama tidakkan sedar kesilapan yang pernah ama lakukan. Mereka lah yang paling penting selepas kita 'bersujud' dan memohon keampunan pada Allah SWT, selepas berdoa kepada Nabi Muhammad S.AW, selepas adanya restu dari ibu dan abah. Sahabat, merupakan perkara ke4 yang paling ama banyak fikirkan :') Sahabat adalah segalanya buat ama ♥

♬♡♬♡♬♡♬♡♬♡♬♡

*Sahabat, untuk selamanya.  Bersama, untuk selamanya. Kau dan aku sahabat... untuk selamanya... selama-lamanya.... setia ~♥

♡♬♡♬♡♬♡♬♡♬♡♬

Tuesday, 14 January 2014

SALAM MAULIDUR RASUL

Assalamualaikum & Hye ^^


Sebelum apa apa, meyh nak cerita sikit tentang latar belakang Nabi Allah yang cukup ama sanjungi ni ! :')

 Ya Nabi Salam 'Alayyka
Ya Rasul Salam 'Alayyka
Ya Habibbi Salam 'Alayyka
Solawatullah 'Alayyka 
BIODATA RASULULLAH SAW

NAMA : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib.

TARIKH LAHIR : Subuh Isnin,12 Rabi'ulawwal bersamaan 20 April 571 Masehi Tahun Gajah.

TEMPAT LAHIR : Rumah Abu Talib,Maakatul Mukarramah.

Gelaran: AL AMIN

Pengasuh Pertama: Ummu Aiman

Ibu Susu Pertama: Thuwaibatul Aslamiah

Ibu Susu Kedua: Halimah As Saadiah

Isteri-Isteri Rasulullah :

1] Khadijah bt Khuwailid.
2] Aisyah bt Abu Bakar.
3] Hafsah bt Umar.
4] Ummi Habibah bt Abu Sufyan
5] Hindun bt Umaiyah.
6] Saudah bt Zam'ah
7] Zainab bt Jahsy.
8] Zainab bt Khuzaimah
9] Maimunah bt Harith.
10] Safiyah bt Huyai.

Anak-Anak Rasulullah :

1) Qassim
2) Abdullah
3) Ibrahim
4) Zainab
5) Ruqaiyah
6) Ummi Kalthum
7) Fatimah Az Zahra'

alhamdulillah ! masuk bulan Nabi ni, rasa sebak plak . hihi . sebabnya selama ni ama tak berapa nak amalkan perkara-perkara sunnah Baginda S.A.W :'( main main je. huhuhu . bila masuk je hari kelahiran baginda, ama teringat macam macam perkara.. contohnya :-
Masih ku ingat kenangan ketika aku di Tanah Suci. Allahuakbar ! Betapa kerdilnya aku bila menghadap Ilahi. Betapa tingginya sanjungan yang diberikan oleh umat Islam terhadap Nabi Muhammad SAW !  Betapa malunya aku kerana terlampau banyak dosa yang pernah aku lakukan ! Betapa malunya aku kerana tidak mengingati Nabi Allah !!!! Astargfirullahala'zim... Tapi aku x pernah serik, tak pernah serik untuk mencari keampunan daripadaNYA...kerana aku tahu, Allah itu Maha Pengampun. kerana aku tahu, Pintu Taubat itu masih terbuka.
Alhamdulillah, sementara ada masa ni,bawak bawaklah mengucap,bawak bawaklah berzikrullah dan berselawat kpd Nabi Allah SWT ... jgn nt menyesal tak sudah....

Sabda Rasulullah SAW: 
"Sesiapa yang menghidupkan Sunnahku,maka sesungguhnya dia telah mencintai aku.Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam Syurga."
(Riwayat Al Sajary daripada Anas)


"Sesungguhnya orang yang PALING DEKAT dengan ku pada hari kiamat adalah orang yang paling banyak BERSELAWAT kepadaku."

Allahumma solli 'ala Muhammad 



SEMARAKKAN SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 1435H .

Thursday, 2 January 2014

Farewell

Assalamualaikum & Hye ^^


sebelum ama nak bercerita, HAPPY NEW YEAR ataupun SELAMAT TAHUN BARU ama ucapkan untuk semua blogger dan juga pembaca blogku ini !  hahahha. Dah masuk tahun 2014 dan  umur masing masing pun dah meningkat. walau macam mana pun, azam mana yang tak tercapai lagi, berusaha lah ye ? hihiihhi. TAMAT abaout NEW YEAR. meyh sini nak bercerita :)

          petang semalam(1/1/14) berlakunya satu event yang tak seberapa di antara kami(kawan). saja je nak bagi gempak ~ ihhihihi. sebenarnya, plan nak lepak petang hari di 'The Park' Alam Damai ni plan ama. semuanya sempena Aisyah(bertudung pink) yang akan mulakan latihan di PULAPOL.. ala ~ yang dekat Jalan Semarak tu .. hihihihi . as konstabel ? kot .. hahah . mesti korang akan cakap 'ala. sekejap je tu. nanti balik boleh jumpa.' hmmm. bukannya apa, si Aisyah tu akan membuat latihan selama 6 bulan. tah bila pulak cutinya. no phone at all. huhuhu . #TAF akan dububarkan ! hahahah. gurau je. lagipun, sementara kami masih ada kat cheras, apa salahnya kitaorang cipta satu memori yang sangat indah di permulaan awal tahun. ye tak ? hahahah  pertemuan ini dihadiri oleh eykaa(pakai selendang), husaini(pakai cap), wan(kawan husaini), azriena(bertudung hitam) dan hidayah(bertudung purple without spek). hahaha

<- ini merupakan kek yang khas 'dibuat' oleh kami berdua(aku dan azriena). hahahah . khas dibuat di kedai ! after that, kitaorang lepak lepak, tangkap gambar and sembang pasal perkara yang sudah. hahaha. pasal sekolah dulu. hahahah. tak sangka yang kami semua dah TUA ! *tua lah sangat* (^_^)




 

terima kasih buat mereka yang sudi hadirkan diri pada hari semalam. walaupun makan tak semahal or tak sedap ke apa, terima kasih ♥ SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT. 
AMIN ~ INSYA ALLAH