Wednesday, 21 May 2014

Kemalangan dan Kegembiraan !

Assalamualaikum & Hye ^^

sebelum ama nak berstory story dengan korang, ama mintak maaf lah ye kat korang semua sebab dah lama tak on blog ni. lagipun semalam ama keluar dengan member ama and masa ama on the way nak hantar dia, ama accident. alhamdulillah, ama dan dia tak teruk mana.. cuma dia calar di kaki, ama pulak dua dua kaki lebam dan tangan kanan ama lenguh n sengal sengal sikit :'( moto plak calar sikit, raga moto pecah sebelah, box moto calar, side mirror kiri kena tukar and moto senget bila bawak :'( salah ama gak lah kot sebabnya bawak motor laju time hujan.. nasib baik uncle cina tu ok dan tak marah sebab ama langgar bontot kete dia kot, calar ar gak :') tapi kan, alhamdulillah lah kan sebab tangan ama ni pun tak de apa apa, kalau tak ama dah dikira cacat sebab tangan kiri ama ni tak sempurna mana ~ hahah.. 


ohh ye, lepas ni ama kurang update blog sebabnya lepas subuh besok (22/5) ama dah gerak ke Jeti Kuala Perlis.. ish, takde maknanya nak gi Langkawi.. ama gi sana sebab nak ambik abah sebab abah kursus kat sana since hari ahad aritu :') lepas tu jejalan lah sikit before ama masuk U balik 7 or 8 aribulan 6 nanti :'( huwaaaa ~ ni betul betul holiday before bercuti ni.. hahahah :) so, ama nak take rest gila gila gila before masuk balik.. muahahahha ~ belasah coklat coklat yang abah beli tu.. hehehh... by the way, doakan kami sekeluarga selamat pergi ke sana dan pulang ke cheras dengan selamat ye ? :) bye bye.. takmau nakal nakal ye blogger semua :* heheheh... ama tidur dulu ~ assalamualaikum :)


Friday, 16 May 2014

Selamat Hari Guru Ibu Abah

Assalamualaikum & Hye ^^

Ibu dan Abah. Juga merupakan guru yang the BEST ! Gila tak best ? Hahah. Sebabnya lepas je kita lahir dimuka bumi ni 

Abah merupakan orang pertama yang bagi kita dengar azan dan iqamat. 
Ibu, yang pertama ajar kita diam bila merengek. 
Abah ajar kita main basikal bagai. 
Ibu ajar kita memasak,buat itu ini. 
Ibu dan abah jugaklah yang ajar kita macam mana nak solat, puasa macam mana, bagi nasihat itu ini.. 

Mungkin kita akan rasa yang diaorang ni membebel. Kan ? Tapi itu yang terbaik buat kita. 

Tanpa mereka, kita tak akan tau apa yang kita buat tu betul ataupun tidak. 

Sebab Ibu dan Abah je yang kenal diri kita, yang tau perangai baik buruk kita.. 

Selamat Hari Guru to Abah dan Ibu sebab mereka merupakan GURU yang terbaik di dunia ♡



Selamat Hari Guru

Assalamualaikum & Hye ^^

dalam bulan Mei ni, bukan sahaja kita meraikan Hari Ibu, tapi, kita jugak meraikan Hari Guru yang jatuh pada 16 haribulan Mei.. waauuu ~ selama 19 tahun 2 minggu ama ada dimuka bumi Allah SWT ni, rasanya ramai jugaklah pendidik(guru/cikgu) yang dah mengajar ama :) ahahha ... betul... dengan secara rasminya ama nak ucapkan :


TERIMA KASIH kepada ustazah/cikgu/ustaz yang mengajar saya ketika saya belajar di Tadika Al-Fath,Cheras Utama, SK Taman Segar,Cheras, SMK Bandar Damai Perdana,Selangor.. tak berani nak sebut nama nama guru sebab ada sesetengah nama guru yang saya tak ingat namanya, tapi muka ingat :) jadi, nak jaga hati cikgu cikgu, saya takkan sebut :)

TERIMA KASIH tak terhingga juga saya ucapkan kepada miss/sir/madam/encik/ustaz and so on yang mengajar saya semasa saya belajar di UiTM Alor Gajah, Lendu, Melaka :) selama 2 tahun saya belajar di sana, terlampau banyak kenangan yang dah saya kumpul.. saya juga memulakan langkah saya sebagai pelajar universiti adalah sebagai pelajar pra diploma *buat apa nak malu sebab ama bangga dengan cara tu, ama dah nak masuk part 4 diploma pentadbiran awam* :)

akhir sekali, TERIMA KASIH bakal saya ucapkan pada madam/miss/sir or whatever call name untuk pensyarah pensyarah baru yang bakal mengajar saya bila saya mula daftarkan diri sebagai pelajar Part 4 DPA di UiTM Kampus Seremban 3 bulan 6 nanti :) hewhewhhewh :)  

TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA PENDIDIK BANGSA :) JASAMU TAKKAN KAMI(PELAJAR-PELAJAR) LUPAKAN :)


Thursday, 15 May 2014

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum & Hye ^^


Ama minta maaf lah ye sebab lambat sangat bertindak :) ehhehe.. bertindak untuk berblogwalking bagai ni. lambat balas kunjungan korang semua.. mana taknya, busy sangat ~ sampai tak terpegang lappy sayang ama ni :'( nanti ama takde KL, lagi susah nak singgah blog korang sume :'( so sad.. tapi, alhamdulillah lah, selama 2 jam tadi, ama sempat balas kunjungan korang yang mana dah tinggalkan jejak korang baik di comment post mahupun dengan follow blog ama ataupun dekat chatbox kat atas ni :) thanxx sesangat :)

Tuesday, 13 May 2014

Sorry lah ye ?

Assalamualaikum & Hye ^^

Ama tau, ada yang komen update ama yang sebelum sebelum ni.. maaflah ye? Nanti ama reply dan follow korang balik.. rumah ni penuh dengan adik beradikk.. ama update ni pun guna mobile application.. so, kalau ama nak berblogwalking tu tak best lah, kan? Hahaha... sapa yang dah follow ke apa ke, jangan lupa tinggalkan jejak korang dekat chatbox kat atas tu.. nanti ama singgah blog korang dan follow blog korang.. terima kasih dan sorry :') bye sayang.. assalamualaikum ♡

Monday, 12 May 2014

Segmen Blogger Aktif

Assalamualaikum & Hye ^^

hari ni ama niat nak join segmen ni :) buat masa sekarang ni yelah aktif, tapi bila dah start sambung belajar, takde maknanya blog ni aktif seperti sedia kala :'( so sad ~


Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship..



klik banner untuk join the community :D
good luck !

Sunday, 11 May 2014

Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com

Assalamualaikum & Hye ^^

disebabkan malam semalam ama ada tegur mama niza, alhamdulillah.. secara officialnya ama join GA ni buat sekali lagi :) ihihihihi... jom lah join, banyak hadiah yang best best :) jom jom... *klik banner di bawah untuk join GA ni*





Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

Takku Sangka :)

Assalamualaikum & Hye ^^

Bukti yang mengatakan ama join segmen tersebut :)

bukti yang mengatakannya :)
nuramalinastoryforever... yup, that's me :)
pada 16 haribulan 4 yang lepas, ama ada join satu segmen ni.. nama segmen ni adalah "Segmen : Pre 100k PV Topup Giveaway".. siapa sangka, ama menang topup tu.. hahaha.. ama join segmen tu sebab saja saja je.. buat kali pertama ama dapat hadiah sebegitu :) btw, thaxx to sis Julia sebab kalau sis tak buat segmen tu, ama tak menang :) hihhihiih >< ama merupakan orang ke dua(2) yang join and tak sangka :) sangat tak sangka :) *no 2 ni no yang ama suka sebabnya, ama pun lahir pada 2 haribulan*





Tuesday, 6 May 2014

Kenangan T.A.F ♡

Assalamualaikum & Hye ^^ 

pada 4 haribulan yang 5 yang lalu, bersamaan hari Ahad merupakan kenangan kami bertiga yang tak terhingga ! last jumpa ngan dak Ecah ni masa bulan 1 ! tu pun sebelum dia masuk training dalam PULAPOL... alahai ~ rindu sangat sangat ~ lagipun, lepas je ama balik dari U pada 9 aribulan 4, ama memang dah plan dengan Az kata nak jumpa ngan dak Ecah ni... tapi sampai kesudah tak jumpa jumpa sebabnya ama tak demam dekat seminggu jugak lah.. then, Az busy lagi kan ? tapi, masa tu ama ngan az yang tak sabar nak jumpa ngan dak Ecah ni.. yelah, dah lama tak jumpa kan ? heheheh :) tapi sebelum jumpa ngan ecah, kitaorang gi pickup boyfie dia :) hehehe.. az pickup ama around 11.15am, then kitaorang pun gerak gi umah dah wan.. mesej punya mesej, rupa rupanya dia baru bangun ! kitaorang dah sampai, apa lagi, ama ngan az berselfie ! hahahha.. kitaorang selfie and nyanyi KPOP song dalam kete tu :) heheheh.. around 12pm baru gerak gi PULAPOL ! hahahha... takpelah.. janji kitaorang sampai kan ? dekat 12.40pm gak lah kitaorang sampai ~ time tu Wan gi beli KFC, and bila sampai tu, ama tak sangka parents Ecah tunggu kitaorang.. sebab Ecah kata parents dia nak balik kampung.. lepas makan apa sume, then kitaorang tangkap gambar :) 
hehehhe.. masa tu dekat pukul 2 lebih.. bila parents nya dah gi, apa lagi.. mula lah kami bertiga gosip bagai ~ sumpah happening ! ehehhehe.. bab kene kan antara satu sama lain tu dah tentu.. kan ? sambil tu, ama ngan az dengar lah jugak cerita yang kak ija(sekadet ngan ecah) cerita bagai :) then dia tanya kitaorang nu kenal ecah macam mana, ecah ni cam ne orangnya... then dia cam tak caya yang ama, az and ecah ni membe since SMK lagi.. maknanya, dah 4 tahun lah kitaorang bersahabat ! :) siapa sangka, kan ? hubungan yang dulunya tak seberapa menjadi erat :) hahaha.. semakin lama kitaorang bersembang, kitaorang pun tak sedar yang jam dah dekat pada pukul 4pm... kitaorang peluk peluk bagai, nak nangis pun ada.. hehehe.. tapi nak buat camne kan ? ecah pun ada tanggungjawab dia sendiri :'( nasib tak lupa tangkap gambar.. apa lagi, wan lah jadi photographer nya :)




lepas je lepaskan ecah, kitaorang hantar balik si Wan sebab malam tu dia ada trip ke Langkawi.. tak sangka yang kitaorang pun dah jadi rapat.. as long as dia jaga ecah and bahagiakan ecah, kitaorang tak marah :) hehehe.. niat nak tengok Spiderman tau lepas tu, pastu ama ngan az pun pegilah Jusco Aeon Cheras Selatan... konon nak beli tiket lah kan, perhhh ! penuh ! yang tinggal 2 baris seat yang paling depan ! memang taklah nyahhh ! last last kitaorang layan ICEMAN ~ wayang start pukul 6.30pm, beli tiket 4.50pm cam tu.. lama gila ! apa lagi, lepak kat J-CO, then ama ngan az sembang bout future ! nampak tak gatal dia.. hahaha. kalau ada ecah, lagi best ! heheheh :) 

#KenanganKamiSelamanya