Tuesday, 13 January 2015

Busy

Assalamualaikum & Hye ^^

final semester, last semester, final year as DIPLOMA IN PUBLIC ADMINISTRATION student. Allah. final year memang busy.. always busy, bila leka sikit, mesti ada yg tak setel This week ngan next week, so busy.. after next week, got Test 1. Nervous plus tak ready wehh .. harini je dah got quiz IR. rabu cuti, khamis presentation IR, jumaat got presentation, isnin depan presentation... huhuhu.. wish me luck ! :)

Friday, 9 January 2015

Dugaan

Assalamualaikum & Hye ^^

well, sorry coz ama dah lama menghilangkan diri. Selama 3 minggu cuti, dah macam stay dekat kem pun ada. 2 minggu pertama, ama be as teacher n chef to anak-anak sedara ama coz my parents n their mom which is kakak ama mengerjalan umrah.
minggu yg ke 3 adalah minggu tambahan for U student macam ama coz of dugaan yg menimpa to our Muslim siblings di pantai timur, perak, or pahang. Air bah yg menimpa is too hard for them untuk lalui. of course, their home, their electronic stuff rosak and so on. mungkin kerana Allah S.W.T sayangkan mereka, and thats why HE gives them problems and see on how they manage their problem? whether they being mad at HIM, or they being thankful to Allah sebab beri peringatan untuk bersyukur and muhasabahlan diri.
Well, ama ucapkan takziah to all my blogger friends yang mana rumah korang, or family korang, or pakcik makcik korang yang hadapi dugaan yg sungguh berat ini.. Insha Allah, everything will be back tp normal ! ✌ Mohonlah kepada Allah yang Satu, bukannya menyalahkan DIA..