Tuesday, 7 July 2015

Holiday On May

Assalamualaikum & Hye ^^

Tak silap masa awal bulan 5, abah bawak kitaorang adik beradik balik kampung. Lepak satu malam dekat Kedah, then besok tu lepak satu malam lagi dekat Perlis. Finally, kitaorang gi Langkawi ! horeeyyy ! Sebenarnya dah lama sangat kitaorang tak gi sana, kecuali abah sebab abah pernah gi atas alasan kerja. hahaha. Like seriously, gi Langkawi 2 hari 1 malam je. sebab fikir balik, sana takde apa sangat. just dunia coklat dan tempat sejarah. Sesampainya kitaorang dekat sana, first thing first abah cari homestay then terus pedesup gi Cable Car @ SkyPark, kalau tak silap.. dari pekan Langkawi, dalam masa 15-30 minit sampailah.
sebab ama teringin nak naik walaupun sebenarnya ama takut *tapi tak gayat sangat* hehehe. Masa duduk dalam cabel car tu, ibu yang paling takut. tak pandang kiri kanan. ama, adik & alang dok sedap je tangkap gambar. selfie sana sini. hahaha. ibu? pejam mata sambil selawat. hehehe. yang abah siap peluk ibu lagi. bila dah sampai puncak or pitstop yang paling last tu, kitaorang naik atas sekali, kecuali ibu. sebab ibu dah takut sangat. so, kitaorang pun selfie sana sini. dengan panas teriknya sebab kitaorang sampai sana around 11.15am-12.50pm..
Like seriously? and that time jugak, first time ama pakai skirt ! oh my gaaadd ~ hahaha.. ama pun taktau kenapa. tetiba je nak pakai ♥ lepas lepak situ, kitaorang gi balik homestay balik, and solat zohor bagai. lepas solat, memasing 'terongkang'..
kitaorang pun tidurlah. tambah tambah homestay tu ada kitaorang je. hehehe. mana taknya, kitaorang gi time budak sekolah. memang takde oranglah kan? kecuali tourist, hahaha.. memasing terjaga dekat pukul 7pm. kelam kabut gi solat asar. haha. then, lepas maghrib kitaorang gi Dataran Helang sebab ama teringin jugak nak pergi. hehe.. ingat takde orang, tapi ramai yang couple couple *rosak mata* hihihi.. tangkap gambar sana sini, terus makan dekat restoran kat sebelah tu. not bad. sedap plus menikmati sangat lah. mana taknya, lapar. haha.. lagipun kitaorang lepak tepi laut.. memang sedaplah kan? hahaha. lepas makan terus gi kompleks Haji Ismail.. memang borong habis habisanlah Daim dengan Toblerone.. then gerak gi tapak uptown or pasar malam macam tulah. then terus balik dan tido. sebab majoriti kedai kat situ 'mati' pukul 9pm. 
Kebesokkan harinya plan kitaorang gi Makam Mahsuri. memang dah lama sangat tak jejakkan? so sad. hahaha. petang nak dekat maghrib terus balik Perlis. sebab besok tu ada buat doa selamat dan
tahlil sikit untuk kami adik beradik. satu sebab ama dah habis belajar n adik sedara ama dapat masuk U. After that day, gi lepak Padang Besar, hangout dengan adik-adik sedara sekitar Perlis, main bowling bagai. holiday yang not bad di Perlis walaupun taktau nak buat apa sangat sebab selama 21 tahun ama hidup, pegi balik Perlis dah biasa dan tempat wajib pergi is Padang Besar ♥

THE END

2 comments:

  1. happy family... semuanya ceria2...

    Salam perkenalan dari blogger mommylina

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sya Allah. will always jadi Happy Family :)
      Salam perkenalan jugak mommylina :)

      Delete