Sunday, 19 July 2015

Selamat Hari Raya #throwback #part1

Assalamualaikum & Hye ^^

Aku, Alang dan Adik yang masih belum berkahwin
Naah, Alang, Aku, Adik
Raya tahun ni jatuh pada hari Jumaat bersamaan dengan 17/7/2015.. Dan raya kali ni jugak, kami berempat lagi.. Raya kali ni, for the 1st time kami sekeluarga berjubah :) Selama ni Abah sorang je yang berjubah. rasanya, tahun ni impian Abah tercapai lah jugak sebab semua berjubah.. Ramai cakap jubah Ama, Adik dan Ibu cantik. hehehe. mana tak cantik, jubah ni Ibu beli masa Ibu beli dekat Madinah tak silap. Masa tu ibu pegi umrah bulan 12 dan  Ibu balik bulan 1 camtu. So, dah lama jubah ni tersimpan :) ahhaha.. Oh ye, raya tahun ni, first time jugak lah buat kakak ama beraya bersama sebab selama ni asal first day raya je, dia kerja. kalau tahun lepas ada along, Tapi tahun ni along balik raya
Kami berempat bersama-sama Aqil dan  Aiman.
umah bini dia.. So, tahun ni 1st time without Along. Hari Raya pertama tak banyak sangat plannya. a bit penat sebab 1st day raya kan? menu raya pertama macam biasa, SUP GEARBOX :) hehehe.. petang-petang macam tu kami sekeluarga kecuali Naah dan keluarga tak ikutlah sebab petang tu Naah balik ke rumah mak mertua dia di Beruas, Perak. Petang tu ama sekeluarga pergi melawat kawan lama abah yang pernah jaga Alang masa zaman kat PULAPOL/DEPO di Ulu Yam. dekat maghrib gak sampai then dekat isyak pulak kitaorg gerak gi umah sepupu sepapat abah. uish.. ni nak citer pun tak berapa nak tau. ada kena mengena jugak lah dengan Dato' Seri Shahidan Kassim tu. tapi yang aku tau, kalau abah panggil DSSK tu TokTeh, kitaorg ni panggil TokTeh jugaklah kot sebab dia pangkat macam moyang cam tu i think.. taktau lah nak cakap sebab kalau nak cerita salasilah keluarga Abah ni, sampai besok pun tak habis :) So stop here. nanti ama sambung untuk hari yang kedua :)


1 comment:

  1. Salam perkenalan ! Terima kasih sebab sudi follow ....Selamat Hari Raya ! :)

    ReplyDelete