Sunday, 19 July 2015

Selamat Hari Raya #throwback #part2

Assalamualaikum & Hye ^^

Dah baca yang INI? kalau belum, baca yang tu dulu :) Oh ye, masuk je raya ke-2, which is semalam(18/7/2015), boleh dikatakan sesi Jejak Kasih :) Serious ! Bayangkan eh, perjalanan kami dari Cheras ke destinasi which is Tanjung Karang mengambil masa lebih kurang 3 jam lebih. termasuk dengan jam dan sesatnya.. hahaha.. kalau sesat tu, perkara biasa, mungkinlah :)
Bayangkanlah eh, lepas bangun tidur je terus siap siap. Sharp pukul 10am gerak. Sepanjang perjalanan, dengan tak breakfastnya tapi ama sempat 'curi' kuih raya ibu letak dalam plastik dan bungkus dan adik sempat ambik kuih raya coklat. ehhehe. So, dalam kereta tu kami semua hanya alaskan perut kami dengan makanan tu je.. hehhee. Lagi satu, sepanjang perjalanan, ama asyik selfie je. hahah. dah kata tak de keje kan ? So, carik kerja la *selfie*
Bila dah sampai, depa semua happy lah sebab jumpa Abah walaupun rasanya semalam merupakan kali kedua diaorang jumpa Abah. Last jumpa masa tu, tak silap masa Naah dan Along kecik lagi dan Alang tak wujud lagi :) hihihhi.. Sembang
punya sembang, tuan rumah ajak kitaorang makan Pecal versi Jawa. seriously, walaupun kitaorang ada darah Jawa sikit, cakap Jowo pun nggak tau ~ tambah tambah aku, mana tahan pedas ! uissh.. seriously, kuah pecal tu pedasss ~ Then, masa petang sikit tu makan nasik, sembang lagi. hahhaha. tuan rumah siap cerita lagi lah salasilah keluarga.. Dari TOKTEK sampai lah kitaorang ni yang generasi ke 4 tak silap. sumpah pening ~ diaorang siap cerita lagi pasal TokTeh (DSSK) pernah bawak bini dia datang sana before kahwin. hahha.macam macam diaorang cerita pasal keluarga TokTek tu :)
bagi ama, ada whatsapp ni bagus buat mereka yang gunakan kemudahan teknologi ni. Ama salute gila sebab diaorang nak cari sedara mara yang dah terpisah jauh tu. hebat gila ! Time nak balik tu, sempat lagi lah ama dengan adik bergambar bagai. hahaha. mana tak nya, selaman ni balik kampung, mana ada sawah padi ! jumpa lah, tapi tak pernah nak jejak kaki dekat tebing bagai ! hahaha. nampak macam peghal(jakun) tapi tak berapa nak jakun sangat lah :) hehehe. menjadi-jadi perangai selfie ama :) 







3 comments:

  1. lawaaa baju ! hehe..selamat hari rayaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha.. terima kasih syira.. baju buat tu :D

      Delete
  2. Meriahnya..

    Selamat hari raya!

    ReplyDelete