Thursday, 2 July 2015

Tutorial : Double Dashed Hover

Assalamualaikum & Hye ^^

Ama nak tunjuk macam mana nak buat ... kalau cursor sentuh link ... nanti , akan kuar double dashed :103:Alright, ama nak tunjukkan camne k ?

1 . Dashboard > Template > Edit Html

2. Tekan Ctrl+F dgn serentak .. dan cari code ini.


a:hover

3. Lepas korang jumpa . korang pastekan pulak code kt ini kat bawah code yang korang carikan tadi.

border-top: 2px dashed #CBFCF2;
border-bottom: 2px dashed #CBFCF2;
Hasilnya akan jadi cam ni
Macam biasa, tulisan kaler merah tu korang leyh tukar. based on kaler yang korang nak :) boleh cari SINI.

4. Bila dah setelkan semua, jangan lupa save. kang tak jadi pulak :)

Selamat Mencuba ^^

No comments:

Post a Comment