Wednesday, 27 January 2016

Dilwale dan Bajrangi Bhaijaan

Assalamualaikum & Hye ^^

DilwaleSemua tau pasal cerita Dilwale dan Bajrangi Bhaijaan kan ? tipu lah taktau.... hahahah. saje nak buat review movie ni sebab selama ni tak sempat nak buat. Biasalah, tengah cuti semester lah katakan.. ahahha...
Bagi ama, Dilwale dan Bajrangi Bhaijaan best gila ! kalau rating 7/10 dan 8.5/10. kenapa Dilwale 7? mungkin sebab jalan penceritaan dia flashback sikit, then ada problem dengan Kajol and ending dia, both of them tak kawin ! hahahahah. tolong ar, ama tengok Dilwale sebab nak tengok si Kajol dan SRK tu menari nari, bercinta lelama bagai. ahahhaha. takdelah. for me, it's okay. Yelah, lagipun semua orang tau kan yang cerita Dilwale ni combinekan balik si SRK dengan Kajol after a long long time diaorang dah lama tak berlakon sekali kan ? combination between them sangat sangat lah hebat sebenarnya. SRK dan Kajol pon masih handsome dan cantik walaupun masing masing dah meningkat usianya.. tapi tak apalah, kita tengok Dilwale ni jangan pandang rupa diaorang sudahlah, tengok penyampaian ceritu pon dah okay.. hahaa. lagipun, dengar cerita kos nak buat lagu Gerua yang ada dalam cerita ni pon boleh tahan tinggi dan cantik betul tempat yang diaorang pergi shoot tu. ahahha.
Tapi kan, Dilwale ni tak setiptop macam citer Bajrangi Bhaijaan ! uishh. citer tu, hebat gila ! sedih dia macam citer korea tu, Miracle Cell No.7 tak silap lah. tengok lah berapa banyak kali pon, still menangis ! hah. sumpah best ! Yelah, sebab jalan citer dia lain daripada yang lain. Selalunya orang tau yang citer hindustan je, mesti ada cintan cintun, mak bapak halang bagai, pergi belajar ke apa ke, travel kat London or other Europe state dan lain lain. Tapi citer ni, kisah tentang cinta dan kasih seorang lelaki hindu terhadap seorang kanak-kanak perempuan yang beragama Islam dan dari Pakistan ! uish, seriously, jalan cerita yang sangat sangat sangat best ! hahahha... budak perempuan tu pun comel gila. plus, ama tengok citer ni sebab ada si Salman Khan. Biasalah, kecik kecik dulu membesar dengan hindustan sekali. hahahha. Let's me jump to the conclusion, ahahahaha. 100% ama cakapkan, both of this movie sangat sangat lah best dan korang takkan pernah menyesal tengok citer ni, tambah tambah citer Bajrangi Bhaijaan ! pastikan kotak tisu or sapu tangan dah ada kat sebelah masa tengok citer tu.. hahhahaha #SelamatMenonton

SEGMEN 1 : PERMATABIRU- JOM FOLLOW BLOG SAYA

Assalamualaikum & Hye ^^
http://permatabiru0310.blogspot.my/2016/01/segmen-1-permatabiru-jom-follow-blog.html
*Klik Banner untuk join segmen ni*

Tarikh Tutup : 29 Jan 2016

Birthday G.A by FARAHDEENA FISAL

CLICK PADA BANNER UNTUK JOIN

salam and hye people :),

. This is farahdeena second giveaway. Dan giveaway kali ini dibuat semperna birthday blogger
 farahdeena pada 9 february ni. So, nak cari 5 orang blogger yang bertuah untuk memenangi HADIAH MISTERI. 

Tapi kalau ramai yang join mungkin  jumlah yang bertuah akan berubah. hehe. 


Untuk join Birthday Giveaway By FARAHDEENA FISAL ini. mudah ja syarat dia :)

Emoticon 1.  buat entry bertajuk "Birthday G.A by FARAHDEENA FISAL" 


Emoticon 3.follow ig farahdeenafisal

Emoticon 4.follow ig Farahdeena Shopholic


Tmat pada 19 february 2016, jom join ramai-ramai 
SmileySmileySmileySmiley

p.s // kita dah follow IG awak. nama ig : anilama_run :D

Thursday, 21 January 2016

Semester 3 ✔

Sekejap je masa berlalu. 19/1 haritu last paper untuk semester 3 course BAS (Bachelor of Administrative Science).. in sya Allah tu last paper.. pejam celik pejam celik, tak lama lagi nak masuk sem 4 pulak. in sya Allah, dengar citer result exam keluar 18/2/2016 ? hahhaha.. be prepare wahai student degree UiTM sekalian ♡
by the way, thanks to all my roommate and my bestfriend yang banyak bagi nasihat bagai masa ama got problem. macam macam masalah ada. pasal crush lah, pasal study lah, pasal member sume satu set masalah datang. hahhhhah... ada rezeki kita jumpa sem akan datang ye walaupun mungkin dah tak duduk sekali, kita still satu kampus ♥ Love all of you ☆