Wednesday, 27 January 2016

Dilwale dan Bajrangi Bhaijaan

Assalamualaikum & Hye ^^

DilwaleSemua tau pasal cerita Dilwale dan Bajrangi Bhaijaan kan ? tipu lah taktau.... hahahah. saje nak buat review movie ni sebab selama ni tak sempat nak buat. Biasalah, tengah cuti semester lah katakan.. ahahha...
Bagi ama, Dilwale dan Bajrangi Bhaijaan best gila ! kalau rating 7/10 dan 8.5/10. kenapa Dilwale 7? mungkin sebab jalan penceritaan dia flashback sikit, then ada problem dengan Kajol and ending dia, both of them tak kawin ! hahahahah. tolong ar, ama tengok Dilwale sebab nak tengok si Kajol dan SRK tu menari nari, bercinta lelama bagai. ahahhaha. takdelah. for me, it's okay. Yelah, lagipun semua orang tau kan yang cerita Dilwale ni combinekan balik si SRK dengan Kajol after a long long time diaorang dah lama tak berlakon sekali kan ? combination between them sangat sangat lah hebat sebenarnya. SRK dan Kajol pon masih handsome dan cantik walaupun masing masing dah meningkat usianya.. tapi tak apalah, kita tengok Dilwale ni jangan pandang rupa diaorang sudahlah, tengok penyampaian ceritu pon dah okay.. hahaa. lagipun, dengar cerita kos nak buat lagu Gerua yang ada dalam cerita ni pon boleh tahan tinggi dan cantik betul tempat yang diaorang pergi shoot tu. ahahha.
Tapi kan, Dilwale ni tak setiptop macam citer Bajrangi Bhaijaan ! uishh. citer tu, hebat gila ! sedih dia macam citer korea tu, Miracle Cell No.7 tak silap lah. tengok lah berapa banyak kali pon, still menangis ! hah. sumpah best ! Yelah, sebab jalan citer dia lain daripada yang lain. Selalunya orang tau yang citer hindustan je, mesti ada cintan cintun, mak bapak halang bagai, pergi belajar ke apa ke, travel kat London or other Europe state dan lain lain. Tapi citer ni, kisah tentang cinta dan kasih seorang lelaki hindu terhadap seorang kanak-kanak perempuan yang beragama Islam dan dari Pakistan ! uish, seriously, jalan cerita yang sangat sangat sangat best ! hahahha... budak perempuan tu pun comel gila. plus, ama tengok citer ni sebab ada si Salman Khan. Biasalah, kecik kecik dulu membesar dengan hindustan sekali. hahahha. Let's me jump to the conclusion, ahahahaha. 100% ama cakapkan, both of this movie sangat sangat lah best dan korang takkan pernah menyesal tengok citer ni, tambah tambah citer Bajrangi Bhaijaan ! pastikan kotak tisu or sapu tangan dah ada kat sebelah masa tengok citer tu.. hahhahaha #SelamatMenonton

No comments:

Post a Comment